Айвазовська — про міжнародний трибунал: Потрібне об’єднання країн Європи і G7

Айвазовська — про міжнародний трибунал: Потрібне об’єднання країн Європи і G7

Укрінформ
Для того, щоб Міжнародний трибунал був заснований, необхідно дуже серйозний тиск і об’єднання всіх зацікавлених сторін у країнах Європи і Групи семи.

Про це заявила голова правління Громадської мережі «ОПОРА» Ольга Айвазовська під час дискусії на Шостому Українському Жіночому Конгресі, передає Укрінформ.

“В України є завдання використати всі політичні інструменти, щоб сформувати рішення про заснування Міжнародного трибуналу з тими державами, які бажають долучитися і знають, що зберегти обличчя ані путіну, ані російській федерації вже не вдасться. Не лише тому, що злочин агресії відбувся ще в 2014 році незаконною анексію півострова Крим, а й тому, що після 24 лютого масштаби воєнних злочинів, злочинів проти людяності, факти геноциду у ХХІ столітті стали неприйнятними для будь-якого політичного і дипломатичного діалогу», - сказала Айвазовська.

Вона зазначила, що потрібно знайти такий механізм, який дасть можливість розпочати процес щодо посадових осіб, які наразі володіють певним дипломатичним імунітетом.

Читайте також: Україна розраховує на участь Франції у створенні міжнародного трибуналу для керівництва рф — ОП

На її думку, це може бути механізм, який стосується Європейського регіону. Євросоюз, Рада Європи можуть допомогти на початку формування такого альянсу, до якого крім європейських країн можуть приєднатися США, Канада, Японія — країни G7.

«Досить часто ми чуємо, що міжнародне право - це більше політика, ніж право. Тому, щоб такий трибунал був заснований, необхідно дуже серйозний тиск і об’єднання всіх зацікавлених сторін — і держав, і політичних кіл, і громадянського суспільства», - наголосила Айвазовська.

Як повідомлялося, з 24 лютого в Україні триває повномасштабна російська воєнна агресія. Сили оборони чинять запеклий опір російським загарбникам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-