Європол накрив наркокартель, який контролював третину торгівлі кокаїном в Європі

Європол накрив наркокартель, який контролював третину торгівлі кокаїном в Європі

Відео
Укрінформ
Шість країн об'єднали зусилля для знищення злочинного угруповання, яке займалося торгівлею наркотиками в особливо великих розмірах.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Europol.

“У період з 8 по 19 листопада по всій Європі та Об’єднаних Арабських Еміратах (ОАЕ) були проведені скоординовані рейди. У ході розслідування було затримано 49 підозрюваних. Шість країн об'єднали зусилля для знищення “суперкартелю” наркоторговців, які контролюють близько третини торгівлі кокаїном у Європі”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ці арешти є кульмінацією паралельних розслідувань в Іспанії, Франції, Бельгії, Нідерландах, США та ОАЕ за підтримки Європолу щодо діяльності цієї злочинної мережі, яка займається масштабним обігом наркотиків і відмиванням грошей.

Читайте також: В Іспанії вилучили рекордну партію марихуани - 32 тонни

Масштаби імпорту кокаїну до Європи під контролем і командуванням підозрюваних були величезними, і в ході розслідування правоохоронні органи вилучили понад 30 тонн наркотиків.

У рамках розвідувальної діяльності, Європол розробив достовірну розвідувальну інформацію про наркокартель, який наповнює Європу кокаїном.

Читайте також: Європол ліквідував велику мережу злочинних угруповань у ЄС

Відтоді за останні два роки Європол провів кілька координаційних зустрічей, щоб об’єднати різні країни, які працюють над тими самими цілями, для розробки спільної стратегії знищення всієї мережі. За цей період в Європолі відбулося більше 10 оперативних зустрічей.

Як повідомляв Укрінформ, раніше у межах спецоперації Європолу, до якої долучилися правоохоронні органи країн Європи, а також Австралії, США, України та Канади, було затримано понад 140 онлайн-шахраїв, які викрали щонайменше €115 млн.

Фото: eueuropol.europa.eu

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-