Посол Макеєв: Від Німеччини нам потрібні танки та інша важка зброя, йде довірчий діалог

Посол Макеєв: Від Німеччини нам потрібні танки та інша важка зброя, йде довірчий діалог

Укрінформ
Україна розраховує отримати від Німеччини перед зимою енергогенератори, а також зброю.

Про це заявив посол України у ФРН Олексій Макеєв у ранковому ефірі телеканалу ZDF, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми дуже потребуємо підтримки Німеччини… Зараз нам потрібні генератори та трансформатори, вони особливо потерпають від російських ракетних ударів», - сказав посол.

Водночас він зауважив, що насамперед треба подолати причини такої ситуації – а саме унеможливити ракетні атаки. Для цього Україна потребує систем ППО, зброю та боєприпаси до неї.

«Нам потрібна зброя, адже німецька зброя рятує життя», - підкреслив Макеєв. Він надав високу оцінку системі протиповітряної оборони IRIS-T, яка раніше була доставлена в Україну та вже допомогла збити чимало російських ракет і, таким чином, запобігти багатьом смертям і руйнуванню багатьох об’єктів.

Читайте також: Європа має захищати свої цінності разом з Україною - посол Макеєв

Але Україні також потрібні танки та інша важка зброя для того, щоб перемогти в цій війні, зазначив дипломат. Він сказав, що українська сторона перебуває у «довірчому діалозі» з німецькими друзями з цього питання.

На запитання, що українці розуміють під «перемогою», Макеєв пояснив, що йдеться про повернення усіх захоплених росією територій, наразі під тимчасовою окупацією залишається 15% території держави, включно з Кримом.

Макеєв відкинув закид, що, мовляв, українці не хочуть вести переговори з москвою. Це росія не хоче сідати за стіл переговорів, що демонструє своєю поведінкою, підкреслив він.

Читайте також: Німеччина допомагає Україні у відновленні енергетичної інфраструктури та підготовці до зими

Українці – «дуже бойова нація», яка наразі об'єдналася ще більше і усвідомлює, що повинна «перемогти» цю зиму, підкреслив посол.

Як повідомлялося, Німеччина передала Україні понад 100 генераторів і є одним з найбільших постачальників зброї.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-