Київ життєво потребує генераторів, автобусів та карет швидкої допомоги — мер

Київ життєво потребує генераторів, автобусів та карет швидкої допомоги — мер

Відео
Укрінформ
Міський голова столиці Віталій Кличко заявив, що сьогодні Київ життєво потребує генераторів, міських автобусів та карет швидкої допомоги.

Як передає Укрінформ, про це заявив Кличко під час онлайн-виступу на відкритті Київського інвестиційного форуму, який відбувається сьогодні, 28 листопада, в Брюсселі, повідомляє Київська міська державна адміністрація.

“Сьогодні ми як ніколи знаємо ціну своєї свободи і своєї гідності. Ми довели, що не боїмося і не скоримося. На Київ та столичну агломерацію чекає дуже складна зима. Внаслідок ракетних ударів росії пошкоджені чимало об’єктів критичної інфраструктури. У місті, як і у всій країні, – дефіцит електроенергії, відключення її постачання. Тепло- та водопостачання після останньої атаки ми вже відновили. Нескорений Київ живе і працює”, - зауважив очільник столиці.

Він заявив, що комунальні служби працюють у режимі 24/7, щоб забезпечити жителів життєво необхідними сервісами та комфортом. Міська влада розглядає різні сценарії можливого розвитку подій.

Кличко зауважив, що в ситуації війни, в якій живуть українці, потрібно мати плани на випадок надзвичайних ситуацій та бути готовим діяти. Так, у Києві підготували понад 400 пунктів обігріву. А також закупили та залучили в якості допомоги електрогенератори, зробили запаси пального, води та всього необхідного, щоб ці пункти обігріву приймали людей.

Мер Києва зазначив, що насувається зима, яка стане дуже складним випробуванням для українців. І без допомоги партнерів впоратися Україні буде складно.

“Сьогодні Київ життєво потребує генераторів, міських автобусів, карет швидкої допомоги, рятувальних спецавто, теплих речей, продуктів харчування тривалого зберігання. Жорстокий і підступний ворог хоче залякати нас, знищити українську державність та український народ. Та ми стоїмо, б’ємося і віримо в свою перемогу над путінською диктатурою! Свою та наших партнерів і союзників. Таких як Бельгія, всі країни демократичного світу. Тільки так можна позбавити агресора можливості шантажувати Україну та європейську спільноту. Тільки так можна побудувати нову, більш надійну систему європейської безпеки”, – наголосив Кличко.

Читайте також: Київ готує додатково 100 пунктів обігріву на випадок надзвичайної ситуації

Він подякував партнерам, які надають Києву допомогу – економічну, фінансову, гуманітарну. Зокрема, Кличко подякував місту Брюсселю і меру міста Філіпу Клозе – за карети швидкої допомоги, медичне обладнання, гуманітарну допомогу, підтримку українців, які рятувалися від війни.

Як повідомляв Укрінформ, росія 23 листопада завдала чергового масованого ракетного удару по українських населених пунктах. Пошкоджено об'єкти енергетичної інфраструктури, у всіх регіонах введено аварійні відключення. Крім того, проблеми з водопостачанням виникли у 15 областях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-