У Скадовському районі військові рф захоплюють житло місцевих жителів - вже понад 180 заяв

У Скадовському районі військові рф захоплюють житло місцевих жителів - вже понад 180 заяв

Укрінформ
До виконкому Скадовської міськради надійшли понад 180 заяв про захоплення житла російськими загарбниками.

Про це повідомляє Скадовська міськрада у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Станом на 28 листопада до виконкому надійшло більше 180 заяв про захоплення житла», - йдеться у повідомленні.

Виконавчий комітет Скадовської міської ради облікує випадки захоплення житла мешканців Скадовської територіальної громади. Скориставшись Google-формою реєстрації захопленого житла, постраждалі повідомляють про захоплення їхньої нерухомості, а також житла їхніх рідних та знайомих. Кожен злочин окупантів фіксується та наявні матеріали передаються до органів прокуратури.

За даними виконкому, найбільше захопленого житла в Скадовську — 26% від усіх заяв. Далі йдуть села Шевченко, Благодатне, Приморське та Ульянівка.

Читайте також: росіяни захоплюють будинки у Новоолексіївці на Херсонщині - Чубаров

“У більшості випадків до вільного житла вселились військові рф, але є випадки заселення переселенцями або жителями з території росії. Також в окремих випадках заявники повідомляли про заселення житла будівельниками з москви, колаборантами з окупаційної адміністрації та іншими зрадниками”, – повідомляє міськрада.

Також зазначається, що у Скадовському районі росіяни почали захоплювати житло ще в квітні 2022 року. Тоді це були поодинокі випадки. Наразі пік захоплення житла прийшовся на жовтень-листопад.

Як повідомляв Укрінформ, на лівому березі Херсонської області російські загарбники відійшли від узбережжя, але частину боєприпасів і техніку розміщують упритул до узбережжя Дніпра – у Новій Каховці, Каховці та Горностаївці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-