Нацрада і Центр протидії дезінформації разом боротимуться проти пропаганди

Нацрада і Центр протидії дезінформації разом боротимуться проти пропаганди

Фото
Укрінформ
Національна рада України з питань телебачення та радіомовлення і Центр протидії дезінформації підписали меморандум про співпрацю, що передбачає спільну боротьбу з пропагандою та дезінформацією.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє 28 листопада пресслужба Нацради.

"25 листопада голова Національної ради Ольга Герасим’юк і в.о. керівника Центру протидії дезінформації Андрій Шаповалов підписали Меморандум про співпрацю між двома органами. Спільні зусилля будуть спрямовані на протидію дезінформації та пропаганді, деструктивним інформаційним впливам і кампаніям", – йдеться у повідомленні.

Герасим’юк зауважила, що досі в українському законодавстві немає навіть терміну "дезінформація", хоча з самим явищем вже стикаються не перший рік. "Наше спільне завдання – створити в нашій державі потужну політику захисту у цій сфері і, я думаю, не лише захисту, але й наступу також", – сказала голова Нацради.

За словами Шаповалова, цифрове середовище, яке нині фактично перебуває поза межами будь-якого регулювання, породжує численні випадки зловживання свободою слова та інформаційного тероризму.

На його переконання, досвід і напрацювання України щодо протистояння пропаганді й дезінформації, в тому числі й інформаційному тероризму, можуть стати прикладом для всього світу. "Але ми маємо працювати і виписати правила таким чином, щоби ні в кого не було сумнівів, що це не боротьба зі свободою слова, а боротьба з інформаційними терористами, які сьогодні знущаються з усього світу і його прихильності свободі слова", – сказав він.

Меморандум фіксує такі питання: виявлення та вивчення реальних і прогнозованих загроз інформаційній безпеці України, прогнозування ризиків загроз унаслідок їх реалізації; сприяння взаємодії держави та інституцій громадянського суспільства щодо протидії деструктивним впливам і кампаніям; вивчення, узагальнення й аналіз досвіду інших держав і міжнародних організацій з протидії дезінформації та підготовки пропозицій щодо його використання в Україні.

Читайте також: Нацрада закликала Eutelsat припинити ретрансляцію російських телеканалів

Крім того, документ передбачає організацію та участь в інформаційно-просвітницьких заходах.

Меморандум є безстроковим і набуває чинності з дня його підписання.

Як повідомлялося, Національна рада надіслала листа гендиректорці Eutelsat Еві Бернеке, де закликала компанію припинити обходити санкції ЄС щодо поширення контенту російських пропагандистських каналів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-