Українським жінкам під час війни належить лідерська роль — Зеленська

Українським жінкам під час війни належить лідерська роль — Зеленська

Укрінформ
Українським жінкам під час війни належить лідерська роль, вони навчилися жити під постійною загрозою, розбиратись у зброї, тактичній медицині та електрогенераторах.

Про це сказала дружина Президента Олена Зеленська під час відеозвернення до учасників 6-го Українського жіночого конгресу, передає кореспондент Укрінформу.

"За ці місяці вторгнення українські жінки не тільки звикли до постійної загрози, вони навчились з цим жити. Там, де звучить "треба", українка вже знає "як". Вона навчилася миттєво доставляти гуманітарну допомогу та евакуювати найскладнішими маршрутами, розбиратися в зброї та турнікетах, зброї і тактичній медицині, облаштуванні бомбосховищ, а тепер ще й в електрогенераторах. Кожна зараз в одній особі рятувальниця, психологиня, антикризова менеджерка, кожна - мультизадачна", - сказала перша леді.

За словами Зеленської, під час міжнародних заходів та інтерв'ю найчастіше її просять розповісти про українських жінок, які у боротьбі зі страшним випробуванням стали сенсацією у світі. І дружина Президента розповідає про жінок-добровольців, які служать у ЗСУ, та жінок на інших фронтах спротиву: про медиків, волонтерок, учительок, які виконують свою роботу попри обстріли, про бізнесвумен, на яких припадає третина бізнесів, які тримають економіку, про наших героїнь, які пережили полон та окупацію, але не зламались, про мільйони тих, хто залишив дім, аби врятувати дітей.

"Коли мене питають про роль української жінки зараз, я відповідаю: вона лідерська... Бути лідером - віддавати більше, ніж отримуєш, і надихати. Українські жінки саме такі. Важливо, щоб після нашої перемоги батьківщина зробила те ж саме для них", - зауважила дружина Президента.

Читайте також: Зеленська подякувала жінкам-лідерам за підтримку України та прихисток переселенців

Вона наголосила, що безбар'єрність, рівність у можливостях, оплаті, ставленні - це те, що суспільство має дати жінкам після війни.

Як повідомлялося, 28 листопада у Києві відбувається 6-ий Український жіночий конгрес "Цінності під час війни”. Захід присвячений викликам, які постають перед жінками під час війни.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-