По всій Україні застосовуються аварійні відключення електрики

По всій Україні застосовуються аварійні відключення електрики

Укрінформ
Через дефіцит потужності по всій Україні застосовуються аварійні відключення електроенергії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НЕК "Укренерго" у Фейсбуці.

"Внаслідок стрімкого зростання дефіциту потужності 28 листопада застосовуються аварійні відключення по всій території України. Причиною збільшення дефіциту потужності стали аварійні відключення блоків на кількох електростанціях", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на фоні збільшення споживачання через погодні умови дефіцит потужності становить 27%. Після усунення причин аварійних відключень блоки повернуться у роботу, що зменшить дефіцит в енергосистемі та зменшить обсяги обмежень споживачів.

Читайте також: На Київщині відбуваються екстрені відключення світла

Укренерго нагадує, що контрольовані аварійні відключення дозволяють збалансувати енергосистему та запобігати аварійним ситуаціям у мережах. Також у компанії підкреслли, що загальний дефіцит в енергосистемі – це наслідок вже 7 хвиль ракетних ударів росіян по енергетичній інфраструктурі. Ремонти тривають цілодобово.

Читайте також: У Волинській області електроенергію отримують лише 30% споживачів

Як повідомлялося, ракетний обстріл 23 листопада призвів до тимчасового знеструмлення всіх атомних станцій, більшості теплових та гідроелектростанцій. Також уражені об‘єкти системи електропередачі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-