путін хоче видати указ про заборону продажу нафти учасникам цінових обмежень - Bloomberg

путін хоче видати указ про заборону продажу нафти учасникам цінових обмежень - Bloomberg

Укрінформ
Кремль готує проєкт президентського указу, який забороняє російським компаніям та будь-яким нафтотрейдерам продавати російську нафту учасникам механізму обмеження цін, який мають намір запровадити країни Заходу.

Як передає Укрінформ, уперше про це повідомило інформаційне агентство Bloomberg з посиланням на власні джерела.

Указ нібито заборонятиме операції з компаніями й з країнами, які долучаються до механізму обмеження цін на нафту, її експорт у такі країни, а також будь-які посилання на граничну ціну в контрактах.

Раніше президент росії володимир путін та деякі інші офіційні особи неодноразово погрожували, що рф не постачатиме енергоносії тим, хто приєднається до обмеження ціни, і спрямує поставки нафти «ринково орієнтованим партнерам» або скоротить видобуток.

Читайте також: Шольц: Німеччина підтримує введення нафтового ембарго проти рф з січня

Як повідомлялося, країни Заходу все ще ведуть дискусії щодо верхньої межі на ціну російської нафти.

5 грудня набуде чинності заборона ЄС на імпорт російської нафти, а ще за два місяці почнуть діяти заборона на імпорт російських нафтопродуктів.

Крім того, G7, на додаток до ембарго ЄС, планують обмеження цін на російську нафту. Постачальники транспортних послуг матимуть можливість експортувати її, коли ціна не перевищуватиме встановлені ліміти. Ці заходи також мають набути чинності 5 грудня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-