У Відні відкрилася мистецька виставка про Україну «Гетсиманський сад»

У Відні відкрилася мистецька виставка про Україну «Гетсиманський сад»

Фото
Укрінформ
У Відні в неділю в галереї сучасного мистецтва "TAITH Contemporary" відкрилася виставка про Україну "Гетсиманський сад".

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії.

"Крізь призму сучасного мистецтва ми передаємо емоції, думки, хвилювання українців. Вражає майстерність, сміливість і художнє бачення навіть в таких тяжких умовах. Також надихає стійкість духу та жага до перемоги. Відчуйте Україну крізь наші твори!", - заявила куратор виставки, мисткиня Яна Гринів.

Читайте також: Литовські волонтери організували у парламенті Польщі експозицію про допомогу Україні

У галерейному просторі представлені фотографія, живопис, відеоаудіо перформанс, інсталяції, графіка, поезія. Відвідувачам пропонується побачити та прослухати звуки вибухів, засохлі фрукти із київської майстерні, оммаж на картину "Поцілунок" відомого австрійського художника Густава Клімта, протитанковий їжак та заклеєні вікна.

На виставці, яка триватиме до 30 листопада, представлені роботи наступних митців: Галини Андрусенко, Олени Штепурки, Марини Гайдамаки, Дарини Гладун, Ігоря Спаського, Світлани Житньої, Жоеля Керлі та Яни Гринів.

У Відні відкрилася мистецька виставка про Україну «Гетсиманський сад» / Фото: Яна Гринів, facebook.com/yana.gryniv

Читайте також: У Сеймі Польщі відкрили виставку «Українка»

Під час виставки можна зробити пожертву на купівлю машини швидкої допомоги. Кошти будуть передані до благодійного фонду YOUkraine.

Як повідомляв Укрінформ, 19 листопада у столиці Австрії відкрилась виставка сучасного українського мистецтва InSight of U, на якій було представлено роботи 25 митців – як молодих, так і всесвітньо відомого художника Івана Марчука.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-