Офіцер ВМС України Кисельов розповів про тортури в Генічеську

Офіцер ВМС України Кисельов розповів про тортури в Генічеську

Укрінформ
Під час "судового засідання в Джанкойському районному суді" арештований в Криму капітан першого рангу Військово-морських сил України в запасі, колишній капітан корабля «Славутич» Олексій Кисельов розповів про тортури в окупованому Генічеську.

Про це повідомило видання "Кримський процес", передає Укрінформ.

«За словами Кисельова, його били й катували протягом 5 днів, вимагаючи, щоб він зізнався на камеру, ніби є керівником партизанського руху. Він не погодився, а 27 липня його посадили в автомобіль і повезли до Криму, очі попередньо зав'язали ганчіркою. За словами підсудного, прикордонний контроль не проходив. Один раз машина зупинилася, на нього хтось подивився і машина поїхала далі», - пише видання.

Також повідомляється, що Кисельов розкритикував частину обвинувачення щодо «морської блокади Криму». Він наголосив, що цілий військовий флот не зміг забезпечити повну блокаду Одеси, а у випадку з півостровом це було технічно нереально.

Після допиту Кисельова "суд" викликав для допиту свідка обвинувачення з персоналу прикордонного пункту пропуску, який повідомив, що 27 липня на пункті пропуску «Джанкой» він проводив паспортний контроль Кисельова. Проте свідок уточнив, що Кисельова він не пам'ятає, а про цю обставину йому стало відомо зі слів керівника.

Також був допитаний ще один свідок обвинувачення - Сергій Гудим, якого "Київський районний суд" Сімферополя визнав винним у тому, що він був членом добровольчого батальйону імені Номана Челебіджихана.

Читайте також: У Криму засудили до року в'язниці матроса, який закликав вбивати загарбників

Як зазначає «Кримський процес», цей свідок дав суперечливі свідчення, з яких стало зрозуміло, що на попередньому слідстві він підписував протокол допиту, складений співробітниками слідчих органів і сам з відомостями з цього протоколу не ознайомлений.

Як повідомлялося, Олексія Кисельова затримали в Генічеську 22 липня. фсб обвинуватило його в тому, що він нібито готував людей з "батальйону Номана Челебіджихана" для диверсії та морської блокади Криму.

Олексія Кисельова тримають у сімферопольському СІЗО, де він оголошував голодування через те, що йому не надавали медичної допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-