Презентація мобільної програми  розвитку мовлення eKidz.eu

Презентація мобільної програми розвитку мовлення eKidz.eu

Укрінформ
24 листопада, 16:00 - презентація першої мобільної програми навчання читання та розвитку мовлення eKidz.eu.

Організатор: Саміт-Книга.

Спікери: Дар’я Герасимчук - радниця-уповноважена Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації; Олег Єресько - генеральний директор директорату дошкільної, позашкільної та інклюзивної освіти, Міністерство освіти і науки України; Наталія Тетруєва - українська фаундерка та CEO eKidz.eu; Андре Себастіані - представник сенату у питаннях дітей та освіти, відділ медіа та дигітальна освіта, вільне ганзейське місто Бремен (Німеччина); Вікторія Челомбітько – перша заступниця директора Департаменту освіти та науки КМДА; Євгенія Ярова - керівниця управління освіти Шевченківського району міста Києва; Алан Грінберг - радник правління eKidz.eu, міжнародний фахівець з питань освітніх технологій; Наталія Пархоменко - начальник відділу наукового та навчально-методичного забезпечення змісту дошкільної та навчальної освіти НУШ Інституту модернізації освіти; Іван Степурін - модератор, директор видавництва "Саміт-книга"; Ольга Король - директор MyDragon Speaks.

Коротко. Міжнародний стартап з освітніх технологій eKidz.eu, Міністерство освіти і науки України, видавництво “Самміт-Книга” та громадські спілки "Українська посмішка" презентують мобільний застосунок для учнів 1-4 класів "eKidz.eu". Ця мобільна програма навчання читання та розвитку мовлення здобула гриф Міністерства освіти і науки України 17 листопада 2022 та стала першим дигітальним підручником для початкової освіти в Україні.

Спікери представлять концепцію мовних програм eKidz.eu, можливості сучасної дигітальної освітньої програми. 

Формат заходу – офлайн (Зала 2) + онлайн-включеня.

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 2).

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ: pressroomu@gmail.com

Акредитація триватиме до 15:30 24 листопада, для підтвердження необхідно вказати ім’я, прізвище, назву видання.

Захід транслюватиметься на сайті та YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTVТакож трансляція буде доступна на фейсбук-сторінках МОН і eKidz.eu.

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос.

Підсумкові матеріали: 

У Києві презентували мобільну програму розвитку мовлення eKidz.eu

У столиці відбулася презентація першої мобільної програми навчання читання та розвитку мовлення з української та англійської мов eKidz.eu.

Про програму на презентації в Укрінформі розповіла українська фаундерка та CEO eKidz.eu Наталія Тетруєва.

Програмі надано гриф Міністерства освіти та науки, її можна застосовувати в 1-4 класах.

“eKidz.eu - це перша мобільна програма навчання читання та розвитку мовлення як з української, так і з англійської як іноземної для початкової школи. Наша програма була грифована Міністерством освіти та науки минулого тижня і таким чином eKidz.eu стає першим діджитальним підручником для початкової освіти в Україні. З початком війни для нас актуальною стала розробка української версії контенту та адаптації вже існуючої англійської програми. Наша програма підтримує екосистему школи взагалі, тобто ми адресуємо її вчителям, батькам, опікунам і кожній українській дитині, яка починає свій освітній шлях, і вміння читати й володіння рідною мовою є основою шкільної освіти”, - зазначила Тетруєва.

За її словами, ця програма універсальна і дозволяє індивідуально навчати кожного учня й адаптуватися до класної чи групової роботи.

Також за цією програмою можна навчатися як дистанційно, так і у змішаному форматі, і офлайн. Особливістю програми є те, що з нею можна працювати навіть при відсутності інтернету.

За словами Тетруєвої, програма пропонує дидактично створений контент на 10 рівнях складності для перших трьох класів українською мовою та всієї початкової школи англійською мовою.

Програма забезпечує самоконтроль і мотивацію, творчі завдання, інтерактивний функціонал, який використовується для специфічної підтримки на кожному рівні навчання.

Навчання читання та розвиток мовлення, активне використання мови відбувається з поступовим ускладненням.

Вчителі можуть контролювати розвиток та старанність школярів та оцінювати точність читання, інтонування, наголос і вимову. Наприкінці прочитаного відбувається оцінювання.

Використовувати програму можна на iOS, Android, Web App.

"Мобільний додаток, якщо він використовується, може забезпечити роботу офлайн. Кожен учень може завантажити свій рівень і працювати без зв'язку", - зазначила Тетруєва.

За її словами, програма отримала багато схвальних відгуків, у Німеччині, до прикладу, вона використовується у понад 2 тисячах шкіл, загалом у світі цю програму використовують до 10 тисяч вчителів.

Як зазначив на презентації генеральний директор директорату дошкільної, позашкільної та інклюзивної освіти МОН Олег Єресько, враховуючи те, що загарбники знищували в захоплених населених пунктах і українські підручники, можливість навчатися онлайн і офлайн з допомогою електронних платформ є як ніколи актуальною.

“Одна з перших дій, що робили окупанти, коли захоплювали наші території — знищували наші підручники, вони змісту української освіти боялися не менше, ніж Збройних сил, ворога вони знаходили саме в освіті. Зараз ми не маємо можливостей, зокрема і фінансових, для виготовлення підручників. Це займає не один день і місяць. Тому швидко відновити ту базу підручників, яка була, фактично нереально. Тому ми докладаємо всіх зусиль для пошуку партнерів зі створення електронних навчальних платформ, які могли б замінити електронні підручники”, - сказав Єресько.

Програма пропонується як у вигляді мобільного застосунку, так доступна в мережі інтернет. В цьому році розробники пропонують її безкоштовно для українців, в тому числі і тих, які перебувають за кордоном.

Програму буде пілотовано в школах Шевченківського району Києва.

Відео:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-