Україна візьме участь у засіданні Європейської політспільноти

Україна візьме участь у засіданні Європейської політспільноти

Укрінформ
У Празі за участі України 6 жовтня відбудеться перше в історії засідання Європейської політичної спільноти.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Перше засідання Європейського політичного співтовариства збере у Празькому Граді лідерів з усього континенту напередодні неформальної зустрічі глав держав і урядів ЄС.

Окрім лідерів 27 країн Євросоюзу на зустріч запрошені лідери України, Азербайджану, Вірменії, Грузії, Молдови, Албанії, Боснії та Герцеговини, Великобританії, Ісландії, Косово, Ліхтенштейна, Норвегії, Північної Македонії, Сербії, Туреччини, Чорногорії, Швейцарії.

Очікується, що Україну представлятиме прем’єр-міністр Деніс Шмигаль.

Читайте також: ОЕСР розпочинає діалог про вступ України – Шмигаль

У рамках зустрічі передбачається проведення пленарного засідання, круглих столів і двосторонніх зустрічей.

Планується обговорити такі теми, як мир і безпека, економічна ситуація, енергетика та клімат, а також міграція та мобільність. Жодних офіційних письмових результатів зустрічі Європейського політичного співтовариства не передбачається.

Як зазначив у запрошенні президент Європейської Ради Шарль Мішель, «з огляду на драматичні наслідки російської війни, які вплинули на європейські країни на багатьох напрямках, ми погодилися створити Європейську політичну спільноту з метою об’єднати країни європейського континенту та забезпечити платформу для політичної координації. Мета полягає в тому, щоб об’єднати лідерів на рівних і сприяти політичному діалогу та співпраці з питань, що становлять спільний інтерес, щоб ми разом працювали над зміцненням безпеки, стабільності та процвітання Європи в цілому».

Читайте також: Про що говоритимуть на неформальному саміті ЄС - Мішель розповів деталі

Ця платформа для політичної координації не підмінює собою жодну існуючу організацію, структуру чи процес та не має на меті створення нових на даному етапі, зазначили в Раді ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-