Захоплена військова техніка росіян підживила контрнаступ України – WSJ

Захоплена військова техніка росіян підживила контрнаступ України – WSJ

Укрінформ
Захоплені та залишені російські танки, гаубиці й бойові машини, очищені від «z»-свастик, повертаються проти своїх колишніх власників у нових контрнаступальних операціях ЗСУ.

Про це пише в середу американське впливове видання The Wall Street Journal, передає Укрінформ.

«Стрімкий прорив України в Харківській області місяць тому закінчився тим, що сотні одиниць російської бронетехніки потрапили до рук Києва»,- зазначається в публікації. Частина російської техніки була одразу цілком готова до використання, інша частина пройшла ремонтні роботи й повернулася на фронт. Танки, автівки й гармати, які зазнали значних пошкоджень, були розібрані на запчастини.

Читайте також: На Миколаївщині росіяни вперше продали ЗСУ трофейну бронетехніку – Кім

Крім того, російські сили також залишили велику кількість артилерійських снарядів радянського зразка, які майже закінчилися в ЗСУ.

Один лише український батальйон «Карпатська Січ», з командуванням якого поспілкувався журналіст WSJ, захопив десять сучасних танків Т-80 і п'ять 152-мм самохідних гаубиць 2С5 «Гіацинт» після входження до міста Ізюм минулого місяця. Трофеїв стільки, що їх немає куди подіти, кажуть командири.

Читайте також: "Ми купили БМП": Загарбники здалися в полон ЗСУ та продали свою бронетехніку

Загалом же, за попередніми оцінками, Україна захопила 460 російських основних бойових танків, 92 самохідних гаубиці, 448 бойових машин піхоти, 195 бойових броньованих машин, 44 реактивні системи залпового вогню. Це лише дані, підтверджені фото- відеофіксацією, тож реальні цифри можуть бути набагато більшими.

«Це допомогло українським силам зміцнити свої потужності в момент, коли вони відвойовують схід Донецької області, включно з містом Лиман, і просуваються далі на схід – в напрямку до Луганська»,- зауважує видання.

Читайте також: У ЄС кажуть про необхідність поставити танки Leopard II в Україну

Як повідомляв Укрінформ, за останньою інформацією Генштабу України, від початку повномасштабної агресії окупанти втратили 61 тисячу своїх військових, понад 2,4 тисячі танків, понад 5 тисяч бойових броньованих машин.

Фото: Генштаб

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-