США відправили найбільший новітній авіаносець на навчання в Атлантичний океан

США відправили найбільший новітній авіаносець на навчання в Атлантичний океан

Фото
Укрінформ
Американський авіаносець USS Gerald R. Ford (CVN 78) на чолі ударної авіаносної групи відправився з бази Норфолк (штат Вірджинія, США) на свою першу місію для участі в масштабних навчаннях із союзниками по НАТО в Атлантичному океані.

Маневри проходитимуть за участі дев’яти країн на тлі загроз застосування ядерної зброї з боку рф, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу ВМС США.

«Зараз як ніколи для американських ВМС стає дуже важливим посилювати наші відносини із союзниками й партнерами в рамках нашого внеску щодо сприяння мирному, стабільному й безконфліктному регіону Атлантики», - заявив у цьому зв’язку командувач авіаносної групи адмірал Грег Хаффман.

Читайте також: У Британії розпочалася підготовка молодших командирів ЗСУ

Участь у маневрах братимуть участь авіаносна ударна група США, авіаносні ескадрильї, ескадрилья міноносців, а також кораблі союзних країн – загалом 9 тисяч військових, 20 кораблів і 60 одиниць авіації. Крім США в навчаннях залучені Канада, Данія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Нідерланди, Іспанія й Швеція.

За офіційною інформацією, проводитимуться навчання засобів протиповітряної оборони, морського удару великої дальності, застосування авіації та інших засобів американської групи та союзників.

Як повідомлялося, USS Gerald R. Ford (CVN-78) є головним кораблем свого класу авіаносців ВМС Сполучених Штатів. Він був введений в експлуатацію у липні 2017 року, після чого проходив випробування та посилення сумісності всіх систем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-