Шлях до НАТО: на Банковій обговорили українську заявку з дипломатами Португалії та Іспанії

Шлях до НАТО: на Банковій обговорили українську заявку з дипломатами Португалії та Іспанії

Укрінформ
Заступник керівника Офісу Президента Ігоря Жовква обговорив з дипломатичними радниками прем’єр-міністрів Португалії та Іспанії Фернандо Моргаду та Еммою Апарісі реалізацію курсу України на євроатлантичну інтеграцію.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс Президента.

Зазначається, що відбулися телефонні консультації заступника керівника офісу Президента України з дипломатичними радниками прем’єр-міністра Португальської Республіки та Голови уряду Королівства Іспанія.

Співрозмовників було поінформовано про звільнення Збройними силами України значної кількості населених пунктів на південному та східному напрямках. Жовква висловив переконання, що безперебійне постачання необхідного озброєння дасть змогу українським військам продовжити повернення територій, які тимчасово захопила росія.

Заступник керівника Офісу Президента подякував Іспанії та Португалії за рішуче засудження так званих «референдумів» і переказав слова подяки від Президента Володимира Зеленського очільникам урядів цих країн за чітку позицію щодо невизнання чергової спроби незаконної анексії українських територій. Жовква наголосив на важливості подальших кроків у відповідь на нещодавні дії російської федерації, зокрема шляхом посилення санкцій.

Читайте також: Зеленський та Столтенберг скоординували подальші кроки на шляху України до НАТО

Сторони обговорили реалізацію курсу України на євроатлантичну інтеграцію. Жовква докладно поінформував Моргаду та Апарісі про подачу заявки на вступ до НАТО, яку Президент разом з Головою Верховної Ради та Прем’єр-міністром підписав 30 вересня.

“Розраховуємо на предметний розгляд цього питання членами Альянсу. Важливо, щоб під час такого обговорення були враховані пропозиції України, які представила робоча група Єрмака-Расмуссена у межах Київського безпекового договору”, – повідомив Жовква.

Як повідомляв Укрінформ, 4 вересня заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква заявив, що Україна у форматі ноти офіційно направила заявку щодо членства в НАТО генеральному секретарю Альянсу, далі її розглядатимуть на рівні послів держав-членів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-