Видала ворогу щонайменше 23 патріотів: на Херсонщині оголосили підозру колаборантці

Видала ворогу щонайменше 23 патріотів: на Херсонщині оголосили підозру колаборантці

Укрінформ
Служба безпеки України повідомила про підозру у співпраці з ворогом вісьмом колаборантам на тимчасово захопленій території Херсонської області, зокрема колишній співробітниці одного з правоохоронних органів, яка видала ворогу щонайменше 23 українських патріотів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Служба безпеки України.

За інформацією СБУ, колишня співробітниця одного з правоохоронних органів Херсонщини за завданням російських спецслужб передала ворогу дані про щонайменше 23 патріотично налаштованих херсонців. У результаті загарбники проводили обшуки у їхніх помешканнях, тиснули на них психологічно та фізично. В обмін на лояльність зловмисниця отримала посаду у так званій “военно-гражданской администрации Херсонской области” і тепер намагається “виправдати виявлену їй довіру”.

Як “посадовець” незаконної адміністрації зрадниця забезпечувала організацію та проведення псевдореферендуму на тимчасово захопленій території області.

Читайте також: У звільнених селах біля Лимана поліція виявила чотирьох колаборантів

Слідчі СБУ повідомили їй про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) і за ч. 1, ч. 2 ст. 111-1 (колабораційна діяльність). Їй загрожує суворе покарання аж до довічного позбавлення волі.

Крім того, співробітники СБУ викрили “нову порцію” ворожих поплічників, які допомагають російським загарбникам на тимчасово захоплених територіях Херсонщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-