Понад 30 голів парламентів підтвердили участь у саміті Кримської платформи в Загребі

Понад 30 голів парламентів підтвердили участь у саміті Кримської платформи в Загребі

Укрінформ
Уже понад 30 голів парламентів підтвердили участь у Першому Парламентському саміті Міжнародної Кримської платформи.

Про це голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук розповів під час телефонної розмови з очільницею Палати представників Федерального парламенту Королівства Бельгія Еліан Тільйо, повідомляє Укрінформ.

"Більше 30 спікерів парламентів та керівників міжпарламентських об’єднань та асамблей підтвердили свою участь у Першому Парламентському саміті Міжнародної Кримської платформи, який відбудеться наприкінці жовтня у Хорватії. Це буде саміт друзів України!", – написав у Фейсбуці Голова ВР.

Читайте також: Стратегія відновлення Криму буде вписана у загальний план відновлення України – Ташева

У розмові з бельгійською колегою він зазначив, що для України важливо, аби парламент Бельгії був присутнім на цьому заході.

За словами Стефанчука, саміт покликаний активізувати парламентський вимір роботи, яку здійснює Україна спільно з міжнародними партнерами у питанні деокупації Криму. "І на прикладі українського Криму - ми маємо обговорити питання глобальної безпеки", – додав він.

Стефанчук відзначив, що нині весь світ спостерігає за успіхами Збройних Сил України, але вони були б неможливі без підтримки наших партнерів. Тому спікер українського парламенту вважає цей саміт великою частиною спільної перемоги України та світу.

Читайте також: Стефанчук нагородив грамотами військових капеланів

Як повідомлялося, Перший Парламентський саміт Кримської платформи відбуватиметься в Загребі (Хорватія) 24-25 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-