У Данії оголосили дострокові парламентські вибори

У Данії оголосили дострокові парламентські вибори

Укрінформ
Прем'єр-міністр Данії Метте Фредеріксен оголосила про проведення дострокових парламентських виборів у країні 1 листопада. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Copenhagen Post.

«В Європі триває війна та економічна нестабільність. Ціни ростуть на все необхідне. Зараз важливе завдання – вивести Данію з цієї кризи. Настав час спробувати створити нову політичну реальність у Данії, яка охоплюватиме політичну середину», - сказала Фредеріксен.

Вона додала, що дострокові парламентські вибори в країні відбудуться вже 1 листопада.

Фредеріксен заявила, що уряд, в який також входить її Соціал-демократична партія, шукатиме співпрацю з іншими партіями політичного центру.

The Local зазначає, що раніше партнер по коаліції Соціал-ліберальна партія вимагала від Фредеріксен оголосити дострокові парламентські вибори після того, як розслідування скандалу щодо утилізації мільйонів норок під час COVID-пандемії в 2020 році призвело до критики уряду, а Фредеріксен отримала офіційну догану.

Чергові парламентські вибори в Данії були заплановані на 4 червня 2023 року.

Читайте також: Німеччина, Данія та Норвегія закуплять для України 16 словацьких гаубиць Zuzana-2 — ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський обговорив з прем'єр-міністром Данії Метте Фредеріксен збільшення фінансової підтримки України й посилення санкційного режиму проти російської федерації.

Фото: cphpost.dk

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-