путін підписав «закони» про спробу анексії окупованих територій України

путін підписав «закони» про спробу анексії окупованих територій України

Укрінформ
президент рф володимир путін підписав закони з незаконним рішенням про «прийняття до складу росії» захоплених територій України – самопроголошених «л/днр», а також Запорізької та Херсонської областей.

Ці документи опубліковано в середу на офіційному інтернет-порталі правової інформації, передає Укрінформ з посиланням на Інтерфакс.

Зазначається, що «відповідно до положень законів, внесених президентом рф, з дня прийняття регіонів до складу росії і до 1 січня 2026 року діятиме перехідний період».

"Закони" передбачають, що особи, які проживають на захоплених росією територіях, а також ті, хто раніше проживав на цих територіях, але виїхав до рф, отримують громадянство російської федерації в результаті визнання за умови подання заяви і складання присяги громадянина рф.

До 1 червня 2023 року в нових «республіках» та «областях» буде створено «територіальні органи федеральних органів виконавчої влади».

Читайте також: Зеленський визнав нікчемними укази путіна про визнання «незалежності» низки регіонів України

Тимчасово виконувати обов'язки «глави днр» призначено деніса пушиліна, «глави лнр» – леоніда пасєчника, «в.о. губернатора Запорізької області» – євгена балицького, «в.о. губернатора Херсонської області» – володимира сальдо.

Як повідомлялося, 30 вересня в кремлі відбулася церемонія «прийняття до складу росії» маріонеткових утворень «днр» і «лнр», а також захоплених армією рф територій Херсонської та Запорізької областей України після проведення псевдореферендумів 23-27 вересня.

Міжнародна спільнота законність цього інсценованого «волевиявлення» не визнала.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-