Роботу Кримської платформи обговорили на полях Варшавського безпекового форуму

Роботу Кримської платформи обговорили на полях Варшавського безпекового форуму

Укрінформ
Під час Варшавського безпекового форуму Представництво Президента України в АРК обговорило низку кримських питань із головою Мюнхенської конференції з безпеки Кристофом Гойсґеном, міністром закордонних та європейських справ Хорватії Горданом Грличем Радманом, послом США при ОБСЄ Майклом Карпентером.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Представництво Президента України в АРК.

Постійна представниця Президента України Таміла Ташева та керівниця Служби забезпечення діяльності Кримської платформи Марія Томак під час зустрічі з Кристофом Гойсґеном обговорили заходи, присвячені Кримській платформі, які мають відбутися у межах Мюнхенської конференції з безпеки.

“Коли хтось каже, що Крим належить росії (на жаль, таке досі можна почути), я завжди вступаю в суперечку і кажу, що це не так, що, окрім ключових аргументів, материкова частина України та Крим ще й дуже пов’язані між собою як інфраструктурно та економічно – натомість росію з Кримом пов’язує лише “кримський міст”, який Україна, ймовірно, з часом зруйнує”, - зазначив Гойсґен.

Під час зустрічі з Горданом Грличем Радманом українські посадовці обговорили підготовку до Першого Парламентського саміту Міжнародної Кримської платформи, який пройде у Загребі. Міністр зазначив, що «Хорватія має подібний досвід захисту власної території, досвід оборонної війни, тому ми вас розуміємо та готові допомагати всім, чим можемо».

За його словами, Хорватія засуджує незаконну “часткову” мобілізацію, яку рф проводить на тимчасово окупованих територіях України та масові порушення прав людини в окупованому Криму, зокрема щодо представників корінного кримськотатарського народу. Він додав, що Хорватія порушувала це питання в рамках відкритої нещодавно у Нью-Йорку Генеральної Асамблеї ООН.

Читайте також: За відмову служити в армії рф проти кримчан відкрили майже 400 кримінальних справ - правозахисники

Також відбулася зустріч українських посадовців із послом США при ОБСЄ Майклом Карпентером. Ташева та Томак звернули його увагу на антивоєнний спротив у тимчасово окупованому Криму, який продовжує набирати обертів.

“Я вважаю це еквівалентом геноциду, ніяким іншим словом це назвати не можна. Ми повинні зробити все, на що спроможні, аби ця практика була припинена”, – прокоментував злочинну мобілізацію та політичні переслідування кримських татар Карпентер.

Як повідомлялося, депутат Сейму Литви Жигімантас Павіленіс закликав українську владу на всіх рівнях постійно повторювати тези про необхідність деокупації Криму, які прозвучали на саміті Кримської платформи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-