У Білому домі прокоментували «мирні пропозиції» Маска щодо України

У Білому домі прокоментували «мирні пропозиції» Маска щодо України

Укрінформ
У Білому домі прокоментували нещодавні пропозиції гендиректора компанії Tesla Ілона Маска щодо досягнення миру між Україною та рф, наголосивши, що все, що стосується України, не буде обговорюватися без неї.

Про це заявила під час брифінгу у Вашингтоні речниця Білого дому Карін Жан-П’єр, передає Укрінформ.

"Ми чітко про це заявляли… Ми не збираємося говорити про Україну без України. Це їхнє рішення, коли справа стосується будь-якої дипломатії чи переговорів щодо цього. І тому я залишаю це на розсуд українського народу", — зазначила Жан-П’єр.

Читайте також: Маск заявив, що підтримує Україну, але боїться ескалації

Вона додала, що США будуть поряд з українцями, коли вони боротимуться за свій суверенітет. "І це рішення щодо їхнього суверенітету, свободи, демократії ухвалюватиметься разом із ними", — наголосила речниця Білого дому.

Як повідомлялося, генеральний директор компанії Tesla Ілон Маск висловив думку, що результатом ескалації конфлікту між росією і Україною може стати ядерна війна, і запропонував на своїй сторінці у Твіттері опитування, в якому склав власну формулу завершення війни: він запропонував провести ще один референдум та забезпечити водою Крим.

У відповідь Президент Володимир Зеленський у Твіттері організував своє опитування щодо того, "який Маск подобається більше": той, що підтримує Україну чи той, що за росію.

Пізніше Маск написав, що досі дуже сильно підтримує Україну, але "переконаний, що масштабна ескалація війни завдасть великої шкоди Україні і, можливо, світу".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-