Заявку щодо членства України в НАТО публічно підтримали вже 11 країн

Заявку щодо членства України в НАТО публічно підтримали вже 11 країн

Укрінформ
Процес вступу України в НАТО вже розпочався, і його буде доведено до кінця. Заявку України щодо членства в Альянсі публічно підтримали вже 11 країн.

Про це у Телеграмі написав голова парламентської фракції "Слуга народу" Давід Арахамія, передає Укрінформ.

"Ми починаємо процес вступу України в НАТО і доведемо його до кінця. Наша офіційна заявка уже у Штаб-квартирі НАТО у Брюсселі. Процес запущено, назад дороги немає, беремо досвід роботи, отриманий при здобутті статусу кандидата на вступ в ЄС, і йдемо вперед семимильними кроками", – написав він.

Арахамія додав, що Україну вже підтримали публічно 11 країн.

"Ми вже не самі. Нас публічно підтримало 11 країн, серед яких Канада, Польща, Словаччина, Чехія, Румунія, Литва, Естонія, Латвія, Хорватія, Чорногорія, Північна Македонія. Збираємо далі голоси всією країною. Ми обов’язково досягнемо свого. Навіть якщо наші цілі здаються комусь нереальними, чи надто амбітними. Світ змінився. Це ми його змінили. І в цьому світі наша країна посяде достойне місце", – запевнив голова фракції.

Читайте також: Генсек НАТО отримав заявку України, тепер її мають розглянути посли країн Альянсу – ОП

Арахамія нагадав, що ще 4 березня Президент Володимир Зеленський сказав, що Україна стане членом НАТО та ЄС до кінця війни. І хоча тоді ця мета здавалася нереальною, зараз все по-іншому.

"Ситуація кардинально змінилася, коли весь світ побачив, що наші Збройні сили можуть зробити з розпіареною "другою армією світу". Сьогодні Україна є гравцем зовсім іншого масштабу на міжнародній арені. Президент Зеленський очолює рейтинги найвпливовіших людей світу. Гріх не скористатися моментом і не спробувати в рекордні строки наблизити нашу мету, прописану в Конституції, і стати членами НАТО", – написав він.

Раніше повідомлялося, що Президент Латвії Егілс Левітс вважає, що Україна готова стати повноправним членом НАТО і зможе посилити його оборонні спроможності.

Президент Володимир Зеленський, Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук та Прем'єр-міністр Денис Шмигаль 30 вересня підписали заявку України на вступ до НАТО у пришвидшеному порядку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-