Прокуратура АРК повідомила про підозру росіянину, який катував українців у Сімферополі

Прокуратура АРК повідомила про підозру росіянину, який катував українців у Сімферополі

Укрінформ
Прокуратура Автономної Республіки Крим а м. Севастополя повідомила про підозру громадянину рф - ватажку збройного формуванню «днр», який причетний до тимчасової окупації півострова та катування українців.

Як передає Укрінформ, про це повідомила прокуратура АР Крим та м. Севастополя.

«Прокуратура автономії повідомила про підозру громадянину рф, активному учаснику подій, які призвели до окупації кримського півострова, саме він пізніше став одним із ватажків незаконного збройного формування, яке діяло на Донеччині», - розповіли у прокуратурі.

Дії підозрюваного кваліфіковано як порушення законів та звичаїв війни та посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

У березні 2014 року підозрюваний разом зі спільниками викрав трьох українських громадян у м. Сімферополі через їхню публічну проукраїнську позицію та спротив російським загарбникам.

Тримаючи потерпілих у міському військкоматі, він застосовував до двох з них погрози, тортури, наносив тілесні ушкодження вважаючи, що вони можуть перешкодити проведенню незаконного референдуму щодо входження АР Крим до складу рф.

«Такі дії вказаного громадянина прямо заборонені статтею 147 Конвенції про захист цивільного населення під час війни та є воєнним злочином», - акцентували в прокуратурі.

Підозрюваному загрожує до 12 років позбавлення волі.

Читайте також: Екскапітан ВМС Татарченко воював на боці ворога у Бучі та Ірпені - ДБР завершило спецрозслідування

Як повідомлялося, прокуратура АРК та м. Севастополя повідомила про підозру окупаційному «міністру внутрішньої політики, інформації та зв’язку», який відповідає за поширення ідей «русского міра».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-