На Луганщині росіяни почали «мобілізацію» медиків - Гайдай

На Луганщині росіяни почали «мобілізацію» медиків - Гайдай

Укрінформ
У Луганській області російські загарбники почали "призов" до свого війська медичних працівників.

Як передає Укрінформ, про це начальник обласної військової адмінмстрації Сергій Гайдай повідомив у Телеграмі. 

За його словами, за пів року росіяни "так і не зрозуміли, що Луганщина – не якійсь там курськ чи воронеж. Навіть серед тих, хто залишився, багато таких, хто не буде спостерігати мовчки за свавіллям і розмінювати життя рідних на новеньку "ладу".

Як підкреслив Гайдай, "навіть так званий "референдум" провести без кричущих порушень окупанти не в змозі. Так, міжнародний "незалежний" спостерігач із Нідерландів в коментарі зізналася, що до початку російського вторгнення мешкала на рф".

Читайте також: Українські військові роблять усе, аби стримати ворога на Донеччині - Зеленський

"Одна із найнижчих явок, - зазначив очільник ОВА, - зараз спостерігається у Новопсковській громаді. росіяни незадоволені, що там вимушено віддали свої голоси на 5-10% луганчан менше, ніж в інших населених пунктах. Тому вирішили підсилити виїзні бригади ще одним військовим. У четвертий день псевдореферендуму до хат заходили вже по дві людини з автоматами".

За словами Гайдая, результати підрахувати загарбники "ще не встигли (так кажуть), як не встигли й відсвяткувати відкриття нового медичного центру в Луганську та похизуватися, що майже всі лікарі з’явилися на псевдореферендумі, але вже оголосили про мобілізацію цих медичних працівників.

Щоправда, зауважив він, "мобілізація часткова – забирають поки що лише хірургів, травматологів, анестезіологів, фельдшерів та медсестер".

Як підкреслив начальник Луганської ОВА, при "призові" таких фахівців береться до уваги досвід роботи з травмами внаслідок бойових дій. У всіх військкоматах уже є списки тих, хто закінчив медичні навчальні заклади та перебуває на території так званої "лнр". Хірурги, анестезіологи і травматологи будуть призиватися до 60 років, медсестри, фельдшери – до 55 років.

Читайте також: Мобілізованих у росії відправлять на передову з мінімальною підготовкою — британська розвідка

"Тобто, із резервом у ворога насправді не все так добре, як кажуть у російських ЗМІ. А тут ще й авіація Сил оборони України протягом 26 вересня завдала 28 ударів. Підтверджено ураження понад 20 районів зосередження живої сили і військової техніки противника та 7 позицій зенітних ракетних комплексів. Ракетні війська і артилерія уразили 5 пунктів управління, 12 районів зосередження живої сили та техніки противника, 2 позиції зенітних ракетних комплексів, 3 склади з боєприпасами, а також понад 10 окремих важливих цілей", - нагадав Гайдай.

Як повідомляв Укрінформ, 21 вересня президент рф володимир путін оголосив, що підписав указ про часткову мобілізацію.

Міністр оборони рф сергій шойгу повідомив, що в межах часткової мобілізації будуть призвані 300 тисяч резервістів.

Пізніше з'явилася інформація, що у засекреченому сьомому пункті відповідного указу путіна зазначено іншу кількість мобілізованих - 1-1,2 млн осіб.

Фото: Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-