Апарат NASA атакував астероїд у рамках випробування системи захисту Землі

Апарат NASA атакував астероїд у рамках випробування системи захисту Землі

Відео
Укрінформ
Американське космічне агентство NASA навмисно спрямувало космічний апарат в астероїд у рамках випробування захисту Землі від зіткнень з космічними тілами.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

«Космічний апарат DART, що належав NASA, в понеділок успішно врізався в далекий астероїд на гіперзвуковій швидкості під час випробування першої у світі  планетарної  оборонної системи, розробленої для запобігання потенційних зіткнень метеоритів із Землею», - вказується в повідомленні.

Як відзначається, це перша в історії спроба людства змінити траєкторію руху небесного тіла.

Сплановане зіткнення сталося через 10 місяців після запуску DART. Невеликий космічний апарат, обладнаний двома сонячними панелями, був завбільшки з продуктовий автомат, а розмір астероїда Діморф співрозмірний з футбольним полем.

За процесом можна було спостерігати в Ютубі NASA.

Наскільки вдало пройшов експеримент, учені визначать уже наступного тижня, коли стане зрозумілим, чи вдалося таким чином змінити курс астероїда.

Читайте також: Корабель NASA спробує збити супутник астероїда. Де і коли дивитися

Попри це представники NASA вже привітали результати випробування.

Як повідомлялося, 24 листопада минулого року NASA спільно з компанією SpaceX успішно запустили в космос ракету-носій Falcon 9 з апаратом місії Double Asteroid Redirection Test (DART). Місія NASA з перенаправлення астероїдів - перша спроба перевірити, чи можливо змінити курс небесного тіла.

Фото: NASA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-