ЦПД спростував чергові фейки кремлівської пропаганди про Маріуполь і ЗАЕС

ЦПД спростував чергові фейки кремлівської пропаганди про Маріуполь і ЗАЕС

Укрінформ
Центр протидії дезінформації при РНБО спростував російський фейк, буцімто ЗСУ не допомагали мирним жителям у місцях бойових дій, а також «обмежували» цивільним доступ до ресурсів.

Як передає Укрінформ, про це ЦПД повідомив у Телеграмі, оприлюднивши добірку фейків і маніпуляцій, поширених кремлівською пропагандою протягом 26 вересня.

Зокрема, за даними Центру, російські ЗМІ стверджують, нібито в Маріуполі люди «не могли отримати питну воду, оскільки її джерела контролювали українські бійці». У ЦПД наголошують: подібні твердження кремлівських медіа є фейком.

Зазначається також, що не відповідає дійсності висловлювання постійного представника рф при міжнародних організаціях у Відні михайла ульянова, за словами якого, «присутність МАГАТЕ дозволяє забезпечити суттєво об’єктивнішу картину стану справ на Запорізькій АЕС. Місця для українських та західних спекуляцій щодо цього стає дедалі менше».

Читайте також: У кремлі намагаються виправдати мобілізацію «зростанням загрози» з боку Заходу — ЦПД

Чергову маніпуляцію видав також заступник глави міністерства закордонних справ рф сергій рябков. Він заявив, що «росія за різними лініями знову і знову закликає США не наближати обстановку навколо України до небезпечної межі… (однак) США заперечують будь-який альтернативний погляд на ситуацію (на тимчасово захоплених територіях України) і лише тиражують погрози».

Як повідомляв Укрінформ, протягом минулого тижня кремлівська пропаганда через іноземних спікерів та медіа поширювала ідею скасування антиросійських санкцій.

Фото: moderndiplomacy.eu

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-