США анонсували кроки у відповідь на російські псевдореферендуми

США анонсували кроки у відповідь на російські псевдореферендуми

Укрінформ
Сполучені Штати ніколи не визнають результатів фейкових референдумів, які проводять окупаційні сили рф в Україні, та впродовж ближчих днів оголосять про додаткові кроки у відповідь на дії кремля.

Про це заявила на брифінгу речниця Білого дому Карін Жан-П’єр, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Разом із нашими партнерами по всьому світу ми відкидаємо будь-які сфабриковані результати, які оголосить росія, і впродовж ближчих днів ви почуєте від нас більше про це», - сказала офіційна представниця адміністрації Байдена.

Вона підкреслила, що Сполучені Штати ніколи не визнають окуповані росією регіони, де проходять псевдореферендуми, нічим іншим, аніж суверенною територією України.

Читайте також: Британія ввела нові санкції проти рф через псевдореферендуми

«Ми продовжимо працювати з нашими союзниками й партнерами, аби притягти росію до відповідальності та підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно», - вказала Жан-П’єр.

Вона також повторила позицію США про готовність «покласти на росію додаткові швидкі та важкі економічні наслідки», якщо росіяни й надалі реалізовуватимуть сценарій анексії українських територій.

Як повідомляв Укрінформ, російська окупаційна адміністрація на тимчасово захоплених територіях Луганської, Донецької, Херсонської й Запорізької областей 23-27 вересня проводить псевдореферендуми щодо приєднання до росії.

Читайте також: ОБСЄ: псевдореферендуми на тимчасово захоплених територіях України є нелегальними

У Білому домі заявили, що мають розвіддані про те, як окупанти збираються маніпулювати з результатами так званих «голосувань». Крім того, у Вашингтоні зазначили, що вже мають конкретні цифри, які росіяни планують оголосили після інсценування псевдореферендумів.

Фото: EPA/UPG

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-