росія хоче знищити Україну як державу й повернути зони впливу в Європі - Цимбалюк

росія хоче знищити Україну як державу й повернути зони впливу в Європі - Цимбалюк

Укрінформ
росія ніколи не була зацікавлена у мирі, вісім років готувалася до війни і зараз прагне знищити Україну та повернути зони впливу в Європі.

Про це заявив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк під час відкриття Варшавської конференції з людського виміру, передає кореспондент Укрінформу.

"Рішення російського президента розпочати повну війну проти України стало показовим у багатьох аспектах. По-перше, і ми повинні сказати це максимально чітко, росія ніколи не була зацікавлена ​​ні в діалозі, ні в мирі. Вісім років москва була зосереджена на підготовці до війни", - наголосив дипломат.

Він також зауважив, що рф порушила всі зобов’язання та принципи, "щоб виправдати внутрішні репресії та зовнішню агресію".

Читайте також: Україна в ОБСЄ: Час вирішити «російську кризу» в Організації

"По-третє, і ми не повинні мати тут жодних ілюзій, кінцевою метою росії залишається знищити Україну як державу, винищити український народ і повернути зони впливу в Європу. І для цього кривавий російський режим вважає добрим будь-який засіб", - наголосив український посол.

Цимбалюк вказав на те, що весь світ шокований масовими звірствами, вчиненими російськими військами на захоплених територіях України.

"Масові позасудові страти, вбивства, тортури, зґвалтування та знущання з тіл, фільтрація та примусова депортація більше не є частиною найчорніших днів історії Європи - росія зробила це нашою новою реальністю. Буча, Ірпінь, Бородянка, Маріуполь, Ізюм та багато інших міст України поповнили список місць, де скоєні найжорстокіші злочини проти людства", - наголосив він.

Читайте також: Україна в ОБСЄ: росія вдалася до ракетного терору міст, бо не може досягти цілей на полі бою

За словами посла, для захисту спільного майбутнього та зупинення агресора "потрібно діяти стійко, сильно та згуртовано". Крім того, він наголосив, що надзвичайно важливо "розірвати порочне коло безкарності росії". У цьому зв'язку представник України вкотре закликав держави-учасниці ОБСЄ сприяти створенню спеціального міжнародного трибуналу для переслідування злочину агресії проти України.

Як повідомлялося, 24 лютого росія розпочала новий етап війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування українських міст та сіл.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-