Битва за Україну. День двісті п’ятнадцятий

Битва за Україну. День двісті п’ятнадцятий

Укрінформ
ЗСУ знищили за добу рівно 500 окупантів

Велика Британія ввела санкції проти росії через проведення нею псевдореферендумів на тимчасово окупованих територіях України. Українські фахівці вивчають всі зразки збитих іранських безпілотників Shahed-136 для розробки найефективнішої системи протидії їм. Віримо у перемогу! Слава Україні!

Ми зібрали для вас інформацію про двісті п’ятнадцятий день війни по рубриках. Деякі факти прокоментовані УКРІНФОРМОМ.

ТОР 5  ЦИТАТ

  1. Володимир Зеленський, президент України: «...Жодна ракета не наблизить державу-терориста до її мети. Підкорення України не станеться. Натомість кожна ракета наближає росію до більшої міжнародної ізоляції, до більшої економічної деградації та до ще чіткішого історичного засудження».

  1. Валерій Залужний, головнокомандувач ЗСУ: «Знаючи те, що я не з чуток знаю про росіян, наша перемога не буде остаточною. Поразка росії у цій війні стане можливістю підготовки до наступного нападу рф. Наша перемога дасть змогу перевести дух і підготуватися до наступної війни».

  1. Ентоні Блінкен, держсекретар США: «Ми дуже чітко заявили  росіянами - як публічно, так і в приватному порядку - щоб вони припинили пусті балачки про ядерну зброю. Дуже важливо, щоб москва почула від нас і дізналася від нас, що наслідки будуть жахливими. І ми дуже чітко дали це зрозуміти».

  1. Герман Галущенко, міністр енергетики України: «Саме єдність і солідарність всіх європейських країн зараз – це можливість достойно пережити цю важку зиму, всупереч усім енергетичним маніпуляціям росії. Буде складно, ніхто цього не приховує, адже росія десятиліттями тримала Європу на голці дешевих енергоносіїв. Саме зараз – час припинити це».

  1. Андрій Костін, генпрокурор України: ««Нам говорять, що історично ці трибунали створювалися після війни. Але я вважаю, і колеги тут зі мною згодні, що ми маємо створити його вже зараз. Тобто, ми маємо вже підготувати все, щоб цей трибунал міг працювати, можливо, ще до того, як відбудеться наша перемога, щоб збирати ту кількість доказів, яка необхідна, щоб вище військове та політичне керівництво рф було притягнуто до відповідальності»

БОЙОВІ ДІЇ

Генштаб: оперативна інформація на 18:00 24 вересня 2022 р.

-           українські воїни відбили атаки противника в районах населених пунктів Спірне, Соледар, Підгородне, Бахмут, Майорськ, Кам’янка, Побєда та Павлівка.

-           авіація Сил оборони завдала близько 20 ударів: підтверджено ураження 13 районів зосередження живої сили і військової техніки противника, позиція броньованої техніки та 5 позицій зенітних ракетних комплексів.

-           ракетні війська і артилерія за поточну добу, зокрема, уразили 3 пункти управління, 5 районів зосередження живої сили та техніки окупантів, 1 позицію ЗРК, 2 підрозділи ракетних військ і артилерії, 3 склади з боєприпасами і ще 12 окремих важливих цілей.

На півдні України ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ виконали 140 вогневих завдань: посилено вогневий контроль Каховського мосту,ліквідували 17 загарбників та знищили рлс, танк і чотири бронемашини – ОК «Південь»

Усі зразки збитих іранських безпілотників Shahed-136 вивчаються українськими фахівцями, розробляється найефективніша система протидії їм - Наталія Гуменюк,

керівниця пресцентру ОК «Південь».

Артилерійські підрозділи ВМС Збройних сил України за минулу добу знищили шість бойових машин піхоти та радіолокаційну станцію російських військових.

ПРАВДА ПРО ВІЙНУ

26 вересня звільнена Балаклія Харківської області отримала електроенергію, далі до живлення під'єднують Ізюм - Кирило Тимошенко, заступник глави ОП

росіяни влаштували фейкове голосування на псевдореферендумі біля захопленої Запорізької атомної електростанції, видаючи запрошених масовиків за персонал ЗАЕС – Енергоатом

Ситуація в регіонах.

  • На Харківщині внаслідок ракетного удару по Первомайському загинули 4 людей, серед них 15-річна дитина.
  • Вночі російські загарбники атакували Одещину дронами-камікадзе: 1 дрон знищений силами ППО, 2 влучили в об'єкт військової інфраструктури. Внаслідок масштабної пожежі і детонації боєприпасів, організовано евакуацію цивільного населення
  • Війська рф упродовж минулої доби вбили 3 жителів Донецької області та ще 11 поранили.
  • На Херсонщині росіяни обстріляли Бериславський район, є поранені

УКРАЇНА

Президент Зеленський у понеділок провів чергове засідання Ставки Верховного Головнокомандувача.

«УКРІНФОРМ»: Обговорювали інтенсифікацію наступу.

Команда спецпредставниці генсека ООН розслідуватиме в Україні сексуальні злочини росіян – Андрій Костін, генпрокурор України

Президент Зеленський відзначив державними нагородами 78 українських військовослужбовців.

В уряді готують чергові пропозиції щодо запровадження спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій), які може згодом ухвалили Рада національної безпеки і оборони України.

Служба безпеки скасувала очільнику Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду Богдану Львову допуск до державної таємниці.

Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) провело інспекцію на Хмельницькій атомній електростанції.

Процедура усиновлення в Україні не спрощувалася, усі необхідні етапи збережені, проте відтепер через портал «Дія» можна онлайн подати заявку кандидата на усиновлення й отримати низку потрібних документів – Дар’я Герасимчук, радниця-уповноважена Президента з прав дитини та дитячої реабілітації

Луцький міськрайонний суд ухвалив вирок у справі щодо захоплення у липні 2020 року у центрі Луцька автобуса із 13 заручниками - Максима Кривоша засудили до 13 років ув'язнення з конфіскацією майна.

За минулий тиждень в Україні зафіксовано понад 44 тис. випадків захворювання на коронавірусну хворобу – МОЗ

росія готує масовані кібератаки на об’єкти критичної інфраструктури України – розвідка

ЕКОНОМІКА

Газопостачальна компанія "Нафтогаз Трейдинг" минулого тижня придбала 3,2 мільйона кубометрів газу для закачування у підземні сховища.

У Києві відкриються ще сім ресторанів McDonald’s, п’ять з них розташовані на правому березі.

«УКРІНФОРМ»: Один із найпопулярніших закладів Києва розпочав роботу 20 вересня.  Відкрилися перші три ресторани McDonald's. Спершу заклади працюватимуть лише на доставку, а зали, експрес-вікна та МакДрайв відкриються у жовтні.

Ініціатива «Сади Перемоги» запускає грантовий конкурс для українських громад на реалізацію ідей з розвитку сільського господарства та самозабезпечення продуктами харчування, переможці якого отримають до 250 тис. грн на втілення проєкту.

У понеділок, 26 вересня, з портів “Одеса” та “Південний” вийшло чотири судна з агропродукцією для країн Азії та Європи – Мінінфраструктури

Перерахунок пенсійних виплат з 1 жовтня збільшить навантаження на Пенсійний фонд приблизно на 2,6 мільярда гривень до кінця року

Мережа АЗК WOG стала партнером блокчейн-екосистеми Binance та запустила можливість оплати за пальне криптовалютою через Binance Pay.

«УКРІНФОРМ»: Binance Pay – безконтактна технологія оплати криптовалютою, що підтримує понад 50 криптовалют і дозволяє всім зареєстрованим користувачам Binance здійснювати миттєві покупки у криптовалюті, розраховуватись за послуги, отримувати та надсилати криптовалюту по всьому світу.

З початку дії програми "Релокація бізнесу" в Україні понад 745 підприємств вже перевезли на безпечні території, з них розпочали роботу – понад 550 - Мінекономіки

Національний банк за минулий тиждень продав на міжбанківському валютному ринку 744,88 млн дол. США, а також купив 7,1 млн дол. США.

СВІТ: ДОПОМОГА, САНКЦІЇ

Великобританія запровадила санкції у відповідь на фіктивні референдуми, які Росія організувала в чотирьох регіонах України в порушення міжнародного права - Міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі

Уряд Сполучених Штатів надасть Україні додатково 457,5 мільйона доларів, зокрема на підтримку цивільної безпеки.

Данія створила проєкт для документування воєнних злочинів рф в Україні - Єппе Кофод, міністр закордонних справ Данії

Естонія надасть Україні модульні госпіталі для посилення медичної інфраструктури постраждалих від війни регіонів, а також долучиться до розвитку системи реабілітації.

Позиція Євросоюзу щодо неприпустимості порушення Хартії ООН одним із постійних членів Ради Безпеки ООН, яку під час виступу з трибуни ГА ООН у Нью-Йорку оголосив президент Європейської ради Шарль Мішель, відображає позицію всіх країн Євросоюзу, які є членами ООН.

Американський журнал Time присвятив обкладинку нового номера і статтю Головнокомандувачу Збройних сил України, генералу Валерію Залужному.

Японія посилила санкції проти РФ через вторгнення в Україну, заборонивши експорт до Росії товарів, пов'язаних із хімічною зброєю - Хірокадзу Мацуно, генеральний секретар Кабінету Міністрів

Київ приєднався до Пакту вільних міст. Церемонія підписання відбувалася під час саміту Пакту, який розпочався сьогодні в Празі – Віталій Кличко, мер Києва

Румунія не пустила на територію країни 14 журналістів російського пропагандистського каналу Russia Today, які планували взяти участь у конференції Міжнародного союзу електрозв’язку (МСЕ), де обиратимуть нового голову організації.

Проти російських і білоруських спортсменів нині запроваджені 134 спортивні санкції - Вадим Гутцайт, міністр молоді та спорту

ВОРОГ

Самопроголошений президент білорусі лукашенко на зустрічі з путіним сказав, що росія та білорусь не терпітимуть приниження від Європи, хоча майбутнє у співпраці, а путін закликав Захід поважати росію.

«УКРІНФОРМ»: Перебір… Напав на Україну, вбив тисячі безневинних українців, шантажує Європу енергоресурсами, спровокував глобальну кризу голоду, проводить псевдо референдуми і після цього всього він хоче поваги?

Індекс Мосбіржі впав нижче 2000 пунктів уперше з початку повномасштабної війни

Російській пропаганді розіслали нові методички щодо висвітлення мобілізації і війни з Україною – ЗМІ

«УКРІНФОРМ»: Хай шлють що хочуть, це їм уже не допоможе.

У російському Іжевську 26 вересня невідомий відкрив стрілянину в школі, внаслідок чого загинуло 15 людей, 11 діти, 20 постраждало - ЗМІ

євген пригожин, якого також називають "кухарем Путіна", вперше визнав, що сам створював воєнізоване формування "Вагнер" із 1 травня 2014 року заради захоплення територій України.

Марина Дмитрів, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-