У Нідерландах затримали підозрюваних у підготовці викрадення бельгійського міністра

У Нідерландах затримали підозрюваних у підготовці викрадення бельгійського міністра

Укрінформ
Правоохоронці Нідерландів затримали чотирьох підозрюваних у підготовці викрадення міністра юстиції Бельгії Вінсента Ван Квікенборна.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на RTLnieuws.

Зазначається, що трьох підозрюваних затримали у п’ятницю, 23 вересня. Через день затримали й четвертого.

“За запитом Бельгії поліція Нідерландів затримала четвертого підозрюваного у причетності до підготовки викрадення міністра юстиції Бельгії Вінсента Ван Квікенборна”, - йдеться у повідомленні.

Його затримано на вулиці в Гаазі.

Як пише видання, минулого тижня біля будинку міністра в Кортрейку виявили авто на нідерландських номерах, у якому була зброя.

Читайте також: У Нідерландах поліція затримала фермерів-протестувальників на 40 тракторах

Деякі ЗМІ з посиланням на джерела повідомляли, що мова може йти про спробу викрадення. Зокрема, за даними порталу VRT, загроза “виходить з наркосередовища”, нібито міністра юстиції Бельгії Вінсента Ван Квікенборна хотіли обміняти на затриманого раніше злочинця. Зазначалося, що поліція не виключає, що замовниками є “наркобарони за кордоном”.

Бельгійський міністр нині перебуває під посиленою охороною. Представник бельгійської федеральної прокуратури сказав, що останній арешт цього не змінює. Він відмовився повідомити, чи розшукуються інші підозрювані. Бельгія звернулася до Нідерландів із проханням передати чотирьох заарештованих чоловіків.

Фото: Beeld © Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-