фсб нарахувала понад 260 тисяч чоловіків, які втекли з росії через мобілізацію

фсб нарахувала понад 260 тисяч чоловіків, які втекли з росії через мобілізацію

Укрінформ
російська фсб повідомила, що після оголошення «часткової» мобілізації з країни виїхала 261 тисяча чоловіків.

Як передає Укрінформ, про це повідомило «Новой газете. Европа» джерело в адміністрації президента рф.

За його словами, в останній довідці фсб, яка 25 вересня «гуляла кабінетами», значиться цифра в 261 тисячу чоловіків, які виїхали з росії з середи до вечора суботи.

В адміністрації президента обговорення про закриття кордонів росії для чоловіків призовного віку почалися з середи, коли від силовиків почали надходити цифри про кількість чоловіків, які виїжджають з росії.

Джерело «Новой газеты. Европа» сумнівається у достовірності даних фсб, оскільки до цього прикордонна служба фсб «не працювала так швидко». За його словами, навесні більше намагалися виходити з даних, отриманих від стільникових операторів, які надходять пізніше.

Проте «атмосфера в адміністрації президента така, що силовики та міноборони зможуть переконати путіна закрити виїзд, поки не пізно», сказав співробітник адміністрації президента. "Зараз ми [в роботі] виходимо з цього", - зазначив він.

При цьому «у керівників немає зустрічей з президентом на другу половину вересня», уточнює джерело. При тому, що на початку місяця подібні зустрічі були кілька разів на тиждень.

Раніше російські ЗМІ з посиланням на джерела повідомляли, що влада росії збирається закрити кордони для чоловіків призовного віку після закінчення псевдореферендумів з приєднання тимчасово окупованих територій України.

У неділю також стали відомі випадки, що деяким громадянам рф, які підпадають під критерії «часткової» мобілізації та намагаються виїхати з росії, почали видавати на кордонах повідомлення, згідно з якими їм заборонено виїзд на підставі рішення військового комісаріату.

Читайте також: На автовокзалі Рязані росіянин підпалив себе і кричав, що не хоче воювати в Україні

Як повідомлялося, сьогодні в Усть-Ілімську Іркутської області рф резервіст вистрелив у військового комісара. Військком перебуває в реанімації. Руслан Зінін, який стріляв, 1997 року народження, затриманий. Напередодні в Рязані чоловік підпалив себе, вигукуючи, що не хоче воювати в Україні.

У росії після того, як президент володимир путін оголосив 21 вересня "часткову мобілізацію" для продовження війни в Україні, по всій країні почастішали випадки підпалу військкоматів і будівель адміністрацій.

У багатьох містах росії почалися антивоєнні протести. Найбільші з них відбулися 25 вересня у Махачкалі. Станом на вечір неділі на акціях у росії було затримано майже дві з половиною тисячі осіб. Десятки тисяч громадян росії залишили межі країни. У зв'язку з цим, за даними деяких ЗМІ, влада планує 28 вересня заборонити виїзд чоловікам мобілізаційного віку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-