Україна на конференції МАГАТЕ закликала світ зупинити російський ядерний тероризм

Україна на конференції МАГАТЕ закликала світ зупинити російський ядерний тероризм

Укрінформ
Світова спільнота має використати всі інструменти, щоб зупинити російський ядерний тероризм.

На цьому наголосив т.в.о. голови Держатомрегулювання Олег Коріков під час виступу на пленарному засіданні Генеральної конференції МАГАТЕ, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу відомства.

«Шановні колеги, я закликаю вас не буди байдужими і не розраховувати, що ваші країни оминуть наслідки можливої ядерної аварії, і застосувати всі свої важелі впливу для зупинення країни-окупанта, яка захопила українські ядерні об’єкти, в її терористичній діяльності», - сказав Коріков.

Читайте також: Шмигаль про ядерний тероризм рф: Це загроза планетарного масштабу

Він підкреслив, що росія, незважаючи на статуси ядерної держави і постійного члена Ради Безпеки ООН, вдалася до неспровокованого повномасштабного вторгнення в незалежну державу, здійснила окупацію Запорізької АЕС і Чорнобильської АЕС. Крім того, агресор продовжує обстріли з важкого озброєння ядерних об’єктів, міста-супутника ЗАЕС Енергодар, тероризує та піддає тортурам співробітників ЗАЕС, здійснює пуски крилатих ракет над майданчиками атомних електростанцій.

Коріков зазначив, що через дії росії увесь світ поставлений на межу ядерної катастрофи, наслідки якої будуть глобальними і спрогнозувати їх наразі неможливо.

Очільник Держатомрегулювання також заявив, що Україна високо цінує ухвалення резолюції Ради керуючих МАГАТЕ 15 вересня 2022 року та підтримує заклик до рф стосовно негайного припинення всіх дій проти Запорізької атомної електростанції та будь-якого іншого ядерного об’єкта в Україні.

Читайте також: На ЗАЕС перебувають п'ять сотень російських бойовиків - Зеленський

Як повідомлялося, генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі заявив про початок переговорів з Україною та рф щодо параметрів зони безпеки навколо Запорізької АЕС.

ЗАЕС, найбільша атомна станція в Європі, з 4 березня захоплена російськими військовими. Відтоді на майданчику станції загарбники розміщують військову техніку та боєприпаси, а також обстрілюють прилеглу територію. Обстрілюють росіяни і саму станцію, руйнуючи ЛЕП, спричиняючи відключення енергоблоків і звинувачуючи в цьому ЗСУ.

Фото: snriu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-