Вийшла книга про історію подільського села із серії «Моя Вінниччина»

Вийшла книга про історію подільського села із серії «Моя Вінниччина»

Фото
Укрінформ
Вийшла друком нова книга із серії «Моя Вінниччина» (1000 книг про 1000 сіл) про село Озаринці Могилів-Подільського району.

Про це у Фейсбуці повідомив редактор серії «Моя Вінниччина» письменник Михайло Каменюк, передає Укрінформ.

«Виходить у світ черговий випуск книги з серії «Моя Вінниччина» (1000 книг про 1000 сіл). Це цікава розповідь про село Озаринці Могилів-Подільського району. Захоплюючі неймовірні події, дотичні до цього села, зафіксувало перо дослідника. Тут фігурують і славетний козацький полковник Остап Гоголь, і легендарний поляк-воїн «пан Володийовський», і Симон Петлюра, який звертався до озаринчан з костельного муру в час боїв на Поділлі, і чесні працьовиті люди славного села, про трудові подвиги яких знала вся велетенська радянська країна», - зазначив Каменюк.

За його словами, написав книгу «Озаринці – колиска мого дитинства» уродженець цього села журналіст Григорій Кулівар. В оповідь автор майстерно вмонтував і свої глибокі роздуми над долею Поділля й України загалом, і чимало сюжетів із життя озаринчан, яке було характерне ще й тим, що мало у своєму центрі ціле єврейське містечко (штетл), тут існував у 1930-ті роки і єврейський колгосп імені Петровського, була школа з викладанням на ідиш, ще й молодіжна сіоністська організація.

Читайте також: На Вінниччині виходить книга про легендарного повстанця Володимира Вовкодава

Як повідомляв Укрінформ, видавничий дім «Моя Вінниччина» відомий унікальним проєктом, у межах якого вийдуть 1 000 книг про 1000 сіл області. Це проєкт, який реалізується коштом обласного бюджету на Вінниччині. Упродовж чотирьох років існування проєкту вже видано понад 90 книг – історій більш ніж 100 населених пунктів Вінницької області.

Наразі у видавничому домі «Моя Вінниччина» також виходить друком книга про легендарного українського повстанця, краєзнавця, фольклориста, етнографа та історика Володимира Вовкодава - п'ята із краєзнавчого видавничого проєкту «Твої люди, Вінниччино».

Фото: Михайло Каменюк, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-