На Вінниччині безхатченки-волонтери виготовляють окопні свічки на передову

На Вінниччині безхатченки-волонтери виготовляють окопні свічки на передову

Фото
Укрінформ
На Вінниччині безхатченки – підопічні благодійного притулку «Промінь надії», виготовляють окопні свічки на передову для військових.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила голова ГО «Центр Промінь надії» Ольга Бобрусь.

«Ми разом із моїми підопічними робимо окопні свічки на передову. Як можемо, так і допомагаємо нашим захисникам. Спочатку плели маскувальні сітки. А зараз день робиться коротший, війна стає складнішою і наша продукція хлопцям дуже знадобиться», - зазначила Бобрусь.

За її словами, підопічні притулку, розташованого на території Гніванської міської територіальної громади, це безхатченки, які хочуть змінити своє життя. На базі притулку ці люди налагодили виробництво окопних свічок, щоб бути корисними.

Вони вважають себе свідомими громадянами й патріотично налаштовані. Тому попри проблеми зі здоров'ям (дехто з них має інвалідність) долучилися до захисту держави у такий спосіб, додала Бобрусь.

Читайте також: Українці найбільше довіряють військовим, волонтерам і Президенту

Технологію виготовлення окопних свічок волонтери-безхатченки знайшли в інтернеті, опанували її та вдосконалюють в ході виробництва. Першим віск із залишків церковних свічок їм надав священник однієї з парафій ПЦУ, частково закуповують парафін власним коштом. Нині ж розпочали збір благодійних пожертв на придбання потрібних матеріалів.

Першу партію окопних свічок вже передали на передову, їх туди доправили вінницькі волонтери. Бійці тестуватимуть їх і надалі при подальшому виробництві побажання бійців будуть враховані, підсумувала голова ГО «Центр Промінь надії».

Фото: Ольга Бобрус, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-