Румунія не пустила пропагандистів рф на вибори очільника Міжнародного союзу електрозв’язку

Румунія не пустила пропагандистів рф на вибори очільника Міжнародного союзу електрозв’язку

Укрінформ
Румунія не пустила на територію країни 14 журналістів російського пропагандистського каналу Russia Today, які планували взяти участь у конференції Міжнародного союзу електрозв’язку (МСЕ), де обиратимуть нового голову організації.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Romania Insider із посиланням на Міністерство закордонних справ Румунії. 

Повідомляється, що російське мзс висловило невдоволення рішенням румунської сторони, заявивши, що недопуск на конференцію МСЕ 14 росіян вплине на шанси російського кандидата перемогти у виборах нового генерального секретаря організації, де його головним конкурентом буде американець.

У МЗС Румунії зазначили, що 14 пропагандистів Russia Today були «неналежним чином оформлені, як офіційні особи», тому їм і не дозволили взяти участь у конференції, при цьому 17 росіян, які дійсно мають відношення до МСЕ, будуть допущені до заходу, що відбудеться 26 вересня в Бухаресті.

Читайте також: Україна відповіла на пропозицію ексголови МЗС Румунії «поступитись сусідам територіями»

«Звинувачення російської сторони, згідно з якими наші дії були спрямовані на те, щоб вплинути на шанси російського кандидата бути обраним на керівну посаду в організації, є абсолютно абсурдними і явно необґрунтованими», – заявили у Міністерстві закордонних справ Румунії.

Як повідомляв Укрінформ, раніше президент Румунії Клаус Йоганніс заявив, що війна, розв'язана росією проти України, спричиняє неприпустимі порушення норм та принципів міжнародного права, зокрема основних прав людини.

Фото: Andrei Chirileasa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-