росіяни заявляють, що на Луганщині у псевдореферендумі взяли участь понад мільйон осіб

росіяни заявляють, що на Луганщині у псевдореферендумі взяли участь понад мільйон осіб

Укрінформ
російські загарбники заявляють, що на тимчасово захопленій території Луганської області за три дні псевдореферендуму в ньому взяли участь більше мільйона осіб.

Як передає Укрінформ, про це начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай повідомив у Телеграмі.

«За три дні проведення псевдореферендуму окупанти заявляють про понад 76% явки населення та більше мільйона учасників цього дійства», - зазначив Гайдай.

За його словами, одна з найвищих явок на псевдореферендумі – в Алчевську, де, на відміну від інших населених пунктів, не здійснювався поквартирний обхід з автоматами. Навпаки – з «міркувань безпеки» виборчі дільниці працювали виключно у бомбосховищах через нібито «високу ймовірність обстрілів».

«Тобто, при фактично оголошеній тривозі, людям дозволили пересуватися містом та ризикувати життям, а організаторам так званого референдуму працювати. Щоправда, у підвалах. Головне ж проголосувати і підрахувати, а як людина буде діставатися дільниці і повертатися додому – не вже питання друге. Звісно, що голосуючих назбирали тільки для телекартинки, а явку намалювали, опираючись на вказані зверху середні показники», - підкреслив Гайдай.

Як зауважив очільник ОВА, Луганщиною шириться інформація, що, на відміну від росії, де мобілізація часткова, у так званій «лнр» забирають усіх.

«Тому й голосувати значна більшість не йде. Як от у Сватовому, де повістки про мобілізацію вручають всім особам чоловічої статі, що досягли вісімнадцятирічного віку. Окремих громадян, водіїв вантажівок, одразу відправляють до військових частин. Без підготовки. Бо фронт вже нічим посилювати», - наголосив Гайдай.

Читайте також: росіяни змушують українських військовополонених голосувати на «референдумі» в Донецькій області

Як повідомляв Укрінформ, 20 вересня ватажки «л/днр» і колаборанти на захоплених росією територіях оголосили «референдуми про приєднання до росії» та призначили їх на 23-27 вересня.

Лідери західних країн заявили, що будь-які російські псевдореферендуми в Україні будуть нелегітимними.

Водночас президент рф володимир путін 21 вересня сказав, що росія визнає результати «референдумів».

Тим часом результати соціологічного дослідження, проведеного у серпні 2022 року компанією Active Group, свідчать, що на тимчасово захоплених територіях України переважна більшість респондентів впевнені, що їхня область має бути невід'ємною частиною України, а їх добробут і безпека значно погіршилися з моменту захоплення.

Зокрема майже 73% респондентів вважають абсолютно необґрунтованими територіальні претензії рф на їхню область. Також 82% опитаних на тимчасово захоплених територіях України відповіли, що не підуть на референдум, якщо російська федерація проводитиме його у їхньому місті.

У Луганській області загарбники змушують людей голосувати на псевдореферендумі навіть у кущах біля магазинів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-