Масова мобілізація росією кримських татар є геноцидом за етнічною ознакою – ОП

Масова мобілізація росією кримських татар є геноцидом за етнічною ознакою – ОП

Укрінформ
Радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк вважає, що розпочата росією масова мобілізація кримських татар є справжнім геноцидом за етнічною ознакою, мета якого – зачистити території від нелояльного населення.

Як передає Укрінформ, про це він написав у Твітері.

«Масова мобілізація кримських татар у Криму – це справжній геноцид за етнічною ознакою та величезна трагедія для всього народу. Примус громадян до війни в окупованих регіонах – не що інше, як спроба масштабної зачистки території від нелояльного населення з боку москви», – зазначив представник ОП.

Як повідомляв Укрінформ, 21 вересня президент російської федерації володимир путін підписав указ про часткову мобілізацію. Відповідні заходи в рф розпочалися того ж дня.

Читайте також: У Дагестані – протести проти мобілізації, поліція стріляє у повітря

Міністр оборони рф сергій шойгу заявив, що мобілізовані будуть 300 тисяч резервістів. Пункт указу про кількість осіб, які підлягають мобілізації, кремль не оприлюднив. За даними ЗМІ, цей пункт дозволяє міноборони росії призвати один мільйон людей.

23 вересня стало відомо, що в Криму російські загарбники заборонили місцевим жителям виїжджати з півострова без дозволу військового комісаріату.

За даними представництва Президента України в Автономній Республіці Крим, на півострові вже почали масово мобілізувати кримських татар та доправляти до військкоматів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-