Гайдай розповів, як захищали Лисичанськ: росіяни переважали вдесятеро

Гайдай розповів, як захищали Лисичанськ: росіяни переважали вдесятеро

Укрінформ
Російські війська закріпилися в районах населених пунктів Лисичанськ та Білогорівка.

Про це в Фейсбуці написав начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

російські війська закріпилися в Лисичанську. Вдалося їм і форсувати річку Сіверський Донець, щоб на п’ятий місяць війни таки захопити Білогорівку. Під контролем росіян вже й Золотарівка.

російська армія зібрала сили зі всіх можливих напрямків і зосередила їх в Лисичанську, додає очільник Луганщини. «Їхню перевагу в особовому складі ми нівелювали майстерністю українських бійців. Однак необхідна для витиснення ворога кількість далекобійної зброї до нас ще не надійшла», - зазначив очільник ОВА.

Гайдай наголосив, що українські захисники тримали стрій, навіть коли це вже здавалося неможливим. росіяни переважали вдесятеро.

Читайте також: Ворог форсував річку Сіверський Донець

«Ця навала руйнувала місто та вбивала людей. Багато поранених місцевих жителів ми вивезли до лікарень Дніпра, Львова чи Івано-Франківська. Тільки уявіть, що у медзакладах Донеччини, де зараз теж вже небезпечно, за останні тижні отримують, або вже отримали, допомогу близько 50 важкопоранених лисичан», - наголосив Гайдай.

Тих, хто потребував госпіталізації, евакуювали навіть в останній день оборони. Як і рятували місто від полум’я пожежники, коли займалися багатоповерхівки.

Як повідомлялось, 24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і знищують ключові об’єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, авіабомб і балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-