ФРН була краще підготовлена до біженців з України, ніж із Сирії - міністерка

ФРН була краще підготовлена до біженців з України, ніж із Сирії - міністерка

Укрінформ
Німеччина врахувала досвід хвилі біженців із Сирії у 2015 році і вдосконалила процедуру прийняття, коли справа торкнулась біженців з України.

Про це заявила міністерка внутрішніх справ ФРН Ненсі Фейзер в інтерв'ю DPA, передає Укрінформ.

«Ми зробили багато речей набагато краще, ніж під час останнього великого руху біженців у 2015 році», - зазначила Фейзер, додавши, що «неймовірно велика кількість громадян» приєдналася до урядових зусиль.

Міністерка повідомила, що Німеччина прийняла понад 850 тисяч осіб з України - переважно жінок та дітей - з моменту початку вторгнення росії (за останніми даними МВС ФРН – 865 тис. – ред).

Читайте також: У Польщі з березня працевлаштувалися понад 270 тисяч українців

У Німеччині це передбачало, зокрема, надання всім новоприбулим, навіть тим, хто тимчасово залишається в країні, доступу до курсів інтеграції. Наразі таке стало можливим уже для афганців, які втекли до Німеччини, зазначила міністр.

Глава німецького МВС назвала «швидку та небюрократичну» здатність всіх європейських держав прийняти біженців з України «історичним успіхом».

«Це було велике досягнення й одностайне. Цього було важко досягти», - зазначила політикиня.

Читайте також: Берлінська «Веселка» стала тимчасовим домом для дітей-біженців

За її словами, Німеччина та Європа також вживають подальших заходів, щоб допомогти біженцям з інших регіонів.

Німеччина у 2015 році стала основним місцем прийому сирійських біженців. Наразі прийнято чи не таку ж кількість біженців з України, однак Берлін зазнав критики за те, що німці, мовляв, по-різному ставляться до європейських біженців і тих, хто рятується від конфлікту на Близькому Сході чи в інших регіонах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-