Глава МЗС Австрії - єгиптянам: Це російські ракети знищують українські елеватори

Глава МЗС Австрії - єгиптянам: Це російські ракети знищують українські елеватори

Укрінформ
Міністр закордонних справ Австрії Александр Шалленберг наголосив, що саме росія та її очільник путін винні в тому, що з українських портів не відправляється зерно, спричиняючи світову продовольчу кризу.

Як повідомляє Укрінформ з посиланням на АРА, про це очільник австрійського зовнішньополітичного відомства заявив у неділю під час пресконференції у Каїрі у рамках свого візиту до Єгипту.

"Під час свого візиту до Єгипту в неділю міністр закордонних справ Александр Шалленберг наголосив, що російська агресивна війна проти України спричиняє економічні проблеми та продовольчу кризу в регіоні. На пресконференції зі своїм колегою Самехом Шукрі міністр закордонних справ підкреслив свою тезу про те, що в Єгипті та Північній Африці панує "російський наратив", що виною цього нібито є санкції ЄС проти москви", - йдеться у повідомленні агентства.

Австрійський міністр наголосив на важливості боротьби з цією дезінформацією. "Це російські ракети знищують українські елеватори", - заявив він.

Читайте також: Зеленський виступив перед австрійцями: Треба зайняти сторону світла

Також, як інформує АРА, Шалленберг заявив, що саме росія і президент володимир путін "винні в тому, що з українських портів через Чорне море більше не поставляється зерно".

На переконання глави МЗС АвстріЇ, напад рф на Україну можна порівняти з нападом іракського диктатора Саддама Хусейна на Кувейт у 1990 році.

"Шокові хвилі війни вдарили по всіх, включаючи Єгипет. Це – цинізм російської сторони", - заявив австрійський міністр, назвавши наслідками політики путіна "зростання цін на енергоносії, порушення ланцюжків поставок, проблеми з продовольчою безпекою".

Зазначається, що, будучи головним імпортером української пшениці, Єгипет особливо страждає від продовольчої кризи, спровокованої війною рф проти України: 80-90% пшениці, якої потребує Єгипет, імпортується переважно з України.

Читайте також: У Туреччині затримали російське судно із краденим українським зерном – посол

Як повідомлялося, 24 лютого росія розпочала повномасштабне військове вторгнення в Україну. Внаслідок окупації Росією частини територій на півдні України та військової блокади українських портів у Чорному морі в Україні виявилися заблокованими понад 20 млн тонн зерна, значна частина якого призначалася для Всесвітньої продовольчої програми ООН.

При цьому, російські військові викрадають українське зерно на захоплених територіях, атакують агропідприємства та елеватори.

Зокрема, наприкінці червня американська розвідка розсекретила дані про атаки російських військових на українські зернові термінали, включаючи напад на другий за величиною зерновий термінал в Україні "Ніка-Терра" в Миколаєві у червні.

Раніше Україна забезпечувала десяту частину світового експорту пшениці, і близько 95% цього експорту виходило з країни саме через чорноморські порти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-