Штайнмаєр не знав, що путін, «охоплений імперським божевіллям», піде на деградацію країни

Штайнмаєр не знав, що путін, «охоплений імперським божевіллям», піде на деградацію країни

Укрінформ
Федеральний президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр вважає, що після завершення російської війни повернутися до тієї самої політики та бізнесу, що були раніше, не вдасться, і країни повинні зменшувати свою залежність від авторитарних режимів.

Як передає Укрінформ з посиланням на DW, президент ФРН вкотре визнав свої помилки в політиці щодо путіна

Крім прихильності «Північному потоку-2», він також вказав на невдачу «зі створення загальноєвропейського дому за участю росії» і спроби «включити рф до загальної архітектури європейської безпеки».

За словами президента ФРН, він не міг собі уявити, що путін, «охоплений імперським божевіллям», піде на цілковиту економічну, політичну й моральну деградацію своєї країни. Штайнмаєр поклав на російського президента відповідальність за війну проти України й запевнив, що з росією за путіна «повернення до довоєнного статус-кво не буде».

Читайте також: Коли Україна сяде за стіл переговорів із росією, вирішувати їй - Штайнмаєр

Президент заявив, що світ перебуває «на порозі нової ери». Після війни не можна буде вдавати, ніби нічого не сталося.

Пандемія COVID-19 та війна проти Україні «дали зрозуміти навіть тим, хто не переймається питаннями економіки, наскільки… ми стали залежними від сировини та первинних продуктів із країн по всьому світу», сказав федеральний президент.

«Жорстока агресивна війна росії проти України», за його словами, стала причиною «найсильнішої динаміки геополітичних і геоекономічних зрушень». Кінець і наслідки цієї динаміки «у віддаленій перспективі не передбачувані», але уникнути їх не вдасться нікому, попередив він.

Читайте також: Німеччина вважає, що росія може припинити поставки газу трубопроводом Nord Stream 1

На його переконання, країнам Заходу необхідна політична, військова та економічна переорієнтація. «Ми повинні зробити наші демократії, нашу економіку стійкими, не випускаючи з уваги наші цілі: світовий порядок, заснований на правилах, і ліберальна, справедлива та сприятлива для клімату глобальна економіка», - зазначив Штайнмаєр.

Однією з таких цілей має також бути незалежність від авторитарних держав, сказав він, додавши, що слід шукати нових партнерів, як, наприклад, Сингапур, Індонезія, країни Африки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-