Загрози нападу білорусі наразі немає - Денисенко

Загрози нападу білорусі наразі немає - Денисенко

Укрінформ
На даний час загрози нападу білорусі немає, але у майбутньому цього не можна виключати.

Про це зазначив у об’єднаному телеефірі радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко.

“Мобілізаційні навчання у білорусі. Поки що з цього не випливає, що у білорусі почалася масова мобілізація і білоруська армія перейшла до стягування сил до українського кордону. На цей момент його немає, але виключати, що через деякий час можуть бути прийняті такі рішення, на жаль, ми не можемо. Станом на зараз - завтра-післязавтра - загрози нападу немає”, - сказав Денисенко.

За його словами, самопроголошений президент білорусі лукашенко перебуває у “ситуації повної розтяжки”, коли соціологічні дослідження свідчать про небажання близько 80% білорусів війни з Україною. З іншого боку, лукашенко економічно повністю залежить від російської федерації.

Читайте також: лукашенко не повинен втягувати білорусів у війну росії проти України - Зеленський

“Сьогоднішня його промова показала, що він неймовірно переляканий. Його щось неймовірно тривожить, він говорить речі, які хотів би почути путін, але водночас він не сказав, що у разі потреби наша армія почне воювати. Тому лукашенко все ще продовжує петляти”, - вважає радник міністра внутрішніх справ.

Як повідомлялося, лукашенко 3 липня заявив, що білорусь підтримує росію та будує з рф «союзну державу». За його словами, створено вже давно у союзі білорусі та росії «єдине угруповання збройних сил», а участь білорусі у "спецоперації" визначена ним давно.

Читайте також: На кордоні з білоруссю тероборона Волині збудувала міцну лінію оборони

росія 24 лютого розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Частина російської армії вторглася в Україну з білорусі. Крім того, війська рф використовують територію білорусі для обстрілів України. Зокрема, у ніч на 25 червня російські бомбардувальники завдали масованих ударів по Україні: шість літаків Ту-22М3 виконали пуски 12 крилатих ракет Х-22. За даними ГУР, російські бомбардувальники працювали безпосередньо з території білорусі. Ударів завдано по Київській, Чернігівській, Сумській областях. Минулого тижня з білоруського повітряного простору російські літаки обстріляли Житомирщину, Львівщину та Чернігівщину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-