Мішенню були лише цивільні: у Слов’янську й Краматорську - понад 10 жертв обстрілів рф

Мішенню були лише цивільні: у Слов’янську й Краматорську - понад 10 жертв обстрілів рф

Укрінформ
Правоохоронці відкрили провадження через обстріли російськими військами Слов’янська та Краматорська Донецької області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр Служби безпеки України.

Голова СБУ Іван Баканов зазначив, що масштабний обстріл Слов’янська та Краматорська з реактивних систем залпового вогню вкотре свідчить, що росія цілеспрямовано обирає своїми цілями цивільні, а не військові об’єкти.

Він також зазначив, що СБУ та Національна поліція відкрили кримінальні провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 Кримінального кодексу України).

Наразі підтверджено загибель 6 осіб. Також 15 людей травмовано. Огляд місць обстрілів триває.

Читайте також: Серед загиблих у Слов’янську є дитина. Наслідки потужного обстрілу

«Серед загиблих є сім’я з 12-річною дитиною. У переліку мішеней - житлові будинки, садове товариство, фільтрувальна станція, гаражний кооператив... Тобто, знову лише цивільні об’єкти, по яких окупанти випустили касетні боєприпаси. Такі дії - чергова терористична атака, котра стала вже звичним інструментом для ворога і за яку він обов’язково понесе відповідальність», - заявив Баканов.

Як поінформував Офіс Генерального прокурора в Телеграмі, 1 - 2 липня російські збройні сили застосували проти мирних жителів Донецької області різнокаліберну артилерійську зброю, зокрема реактивні системи залпового вогню "Смерч".

Встановлено, що у Слов’янську через нищівні атаки загарбників у своїх домівках та на подвір’ях загинули п’ятеро цивільних, ще троє людей зазнали важких осколкових поранень.

Читайте також: російські війська обстрілюють Краматорськ з РСЗВ «Смерч»

Один чоловік загинув у селі Новомиколаївка Краматорського району. Ще четверо людей дістали поранення в результаті ворожої атаки на місто Добропілля.

Під вогонь російської армії потрапили також село Катеринівка Краматорського району, міста Костянтинівка та Краматорськ.

В усіх обстріляних населених пунктах зруйновані та пошкоджені десятки житлових будинків, від вибухів постраждали територія колишнього підприємства, господарські споруди та автомобілі, на 24 га сільгоспугідь згоріла пшениця.

Як повідомляв Укрінформ, місто Слов’янськ 3 липня зазнало найпотужніших за останній час обстрілів. За попередніми даними, серед шістьох загиблих - одна дитина.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-