На Лисичанському напрямку росіяни захопили Золотарівку

На Лисичанському напрямку росіяни захопили Золотарівку

Дані Генштабу
Укрінформ
На Лисичанському напрямку російські війська вели штурмові дії в напрямку Золотарівки й узяли під контроль населений пункт; спробу штурму в напрямку Спірного українські захисники відбили, завдавши ворогу значних втрат.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

За даними Генштабу, станом на 18:00 3 липня російські загарбники продовжують завдавати ракетних ударів по цивільних об’єктах на території України.

На Волинському та Поліському напрямках суттєвих змін у положенні та характері діяльності збройних сил республіки білорусь не відзначається.

На Сіверському напрямку російські війська обстріляли з артилерії та мінометів райони прикордонних населених пунктів Бачівськ та Вовківка Сумської області.

Читайте також: Зеленський: Ризик захоплення Луганщини є, але зараз Лисичанськ - не під контролем росіян

На Харківському напрямку основні зусилля загарбники зосереджують на недопущенні просування українських військ у напрямку державного кордону. У районах населених пунктів Золочів, Хрестище, Малинівка, Черкаська Лозова та Чепіль ворог здійснив артилерійські обстріли.

На Слов’янському напрямку росіяни обстріляли з артилерії території неподалік Долини, Курульки, Богородичного, Адамівки та Гусарівки. Українські підрозділи відбили штурм у напрямку Пасіка – Долина.

Читайте також: Серед загиблих у Слов’янську є дитина. Наслідки потужного обстрілу

На Краматорському напрямку загарбники форсували річку Сіверський Донець, намагаються розвинути успіх та оволодіти Білогорівкою. Ворог продовжує вогневий вплив на підрозділи українських військ з метою сковування їх дій. Артилерійські обстріли зафіксовані поблизу Григорівки та Білогорівки.

На Лисичанському напрямку ворог здійснює обстріли зі ствольної артилерії в районах населених пунктів Золотарівка та Верхньокам’янка. Вів штурмові дії у напрямку Золотарівки та взяв під контроль населений пункт.

На Бахмутському напрямку загарбники обстрілюють з артилерії райони Соледара, Покровського, Бахмута та Клинового.

Читайте також: російські війська обстрілюють Краматорськ з РСЗВ «Смерч»

Наступальні дії в напрямку Ниркове – Берестове українські захисники успішно відбили. Також ворог намагався провести розвідку боєм у напрямку Василівка – Берестове, однак успіху не мав.

На напрямках Вовчоярівка – Спірне та Миколаївка – Спірне російські війська вели штурмові дії, зазнали значних втрат та відійшли.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках з метою сковування дій українських підрозділів противник вів артилерійські обстріли районів Авдіївки, Пісків, Новомихайлівки, Времівки, Гуляйполя та Чарівного, завдав авіаударів неподалік Кам’янки, Авдіївки та Шевченко.

Читайте також: За минулу добу ворог обстріляв Луганщину 12 разів, є поранені

На Південнобузькому напрямку загарбники зосереджують зусилля на недопущенні просування підрозділів Сил оборони на ймовірних напрямках наступу. Ворог вживає заходів з логістичного забезпечення військ та удосконалює інженерне обладнання позицій.

росія продовжує завдавати ракетних ударів по об’єктах військової та цивільної інфраструктури на Миколаївському напрямку.

Як повідомляв Укрінформ, російська армія станом на 3 липня втратила у війні з Україною 35 970 військових. Це ще на 100 осіб більше, ніж станом на минулу добу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-