Земан закликав надати Україні більше зброї

Земан закликав надати Україні більше зброї

Укрінформ
Президент Чехії Мілош Земан вважає за правильне продовжувати поставки зброї в Україну та залучення Чехії до підготовки українських військових.

Про це політик, який до 24 лютого вважався проросійським, заявив в ефірі телеканалу CNN Prima News, повідомляє Укрінформ.

«Так, я б погодився як на постачання зброї, так і на навчання українських військових… Якби не було російської агресії в Україні, я б на це не погодився», – сказав політик.

Читайте також: Гаубиці М777 знищують техніку ворога та склади з боєприпасами по всій лінії фронту

Після початку російської агресії проти України Земан змінив свою позицію, зокрема, щодо санкцій, які він раніше критикував. Але, зауважив він, усі змінили свою позицію щодо України.

Земан переконаний, що найбільший вплив на росію з точки зору санкцій – це виключення російських банків із міжнародної платіжної системи SWIFT. Натомість він скептично оцінює («дещо комічно») внесення у санкційні списки окремих людей.

На думку Земана, війна в Україні буде довгою і виснажливою. Він не виключає, що тільки-но кількість загиблих російських військових зросте, тиск російського населення на владу може посилитися і призведе до певних змін у політичній структурі рф.

Читайте також: Наслідки війни в Україні вже відчули 40% громадян ЄС

Раніше прем'єр-міністр Петр Фіала заявив, що Чехія готова брати участь у навчанні українських військових у разі потреби. Міністр оборони Яна Чернохова заявляла, що з цього приводу ведуться інтенсивні переговори. За її словами, справа на стадії підготовки, розглядають різні види навчання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-