Оперативна ситуація на кордоні

Оперативна ситуація на кордоні

Укрінформ
4 липня, 14:30 - брифінг на тему: «Оперативна ситуація на кордоні».

Організатори: Медіа Центр Україна — Укрінформ.

Спікер: Андрій Демченко - речник Державної прикордонної служби України.

Формат заходу – офлайн (Зала 1).

Журналісти зможуть поставити питання офлайн (Зала 1) та в чаті трансляції на YouTube.

Прохання до журналістів прибувати за пів години до заходу.

Акредитація представників ЗМІ здійснюватиметься перед заходом в агентстві.

Захід транслюватиметься на YouTube-каналі Укрінформу: https://www.youtube.com/c/UkrinformTV

Адреса Укрінформу: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Використання будь-яких матеріалів з офіційного YouTube-каналу Укрінформ можливе лише за умови дотримання авторських прав, встановлених каналом. Демонструючи ролик в ході прямого ефіру, необхідно послатися на автора — Укрінформ — показати його назву на екрані та вимовити її вголос. 

Підсумкові матеріали:

На кордоні з білоруссю ознак формування груп для наступу на Україну не виявлено – ДПСУ

Безпекова ситуація на кордоні з білоруссю стабільна - суттєвих змін не відбулось.

Про це сказав на брифінгу у Медіацентрі Україна – Укрінформ речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко

«На кордоні з білоруссю ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено. Підрозділи збройних сил білорусі на ротаційній основі продовжують виконувати завдання з прикриття білорусько-української ділянки кордону в межах Брестської та Гомельської областей», - сказав Демченко.

За його словами, в прикордонних районах білорусі фіксується проведення інженерного облаштування, а також викристання засобів радіоелектронної боротьби.

На кордоні з Молдовою на Придністровському сегменті ситуація також не зазнала суттєвих змін, поінформував Демченко. Вживаються заходи з недопущення провокацій на цьому напрямку і будь-яких нестандартних ситуацій, додав він.

Як повідомляв Укрінформ, начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов заявив, що на даному етапі загрози від білорусі для України не існує.

Формування ворогом ударного угруповання в межах Черніговщини та Сумщини не спостерігається -Демченко

На кордоні з рф в межах Чернігівської та Сумської областей росія продовжує утримувати окремі підрозділи збройних сил, а саме в прикордонних районах Брянської та Курської областей.

Про це сказав на брифінгу у Медіацентрі Україна – Укрінформ речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко

За його словами, це робиться для демонстрації присутності та сковування дій наших підрозділів Сил оборони.

«Формування ворогом ударного угруповання для відновлення наступу не спостерігається. В той же час, росія не припиняє обстрілювати території Чернігівщини і особливо Сумщини. Противник щоденно відкриває вогонь з артилерії, мінометів та стрілецької зброї. Також продовжуються випадки скидання вибухових пристроїв з безпілотників», сказав речник ДПСУ.

Демченко зауважив, що лише за тиждень зафіксовано більше 100 обстрілів цих територій, 6 з яких з застосуванням авіації, 7 стрілецької зброї, а решта артилерії та мінометів.

Як повідомляв Укрінформ, 4 липня Сумщину знову обстріляли з території рф, цього разу під ворожий вогонь потрапила Шалигінська громада.

Щоденно прикордонники відмовляють більш як 100 особам у перетині кордону

Прикордонники щоденно відмовляють більш як 100 особам у перетині кордону - у переважній більшості це чоловіки призовного віку. Про це поінформував на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

"Щоденно прикордонники відмовляють більш як 100 особам у перетині кордону на виїзд, більшу частину з яких становлять чоловіки, які підпадають під обмеження в пропуску через кордон", - сказав він.

Речник зазначив, що також щоденно затримують порушників, які намагаються незаконно перетнути кордон. Тільки за минулу добу таких було більше 40.

Демченко уточнив, що загалом з 24 лютого на «зеленій» ділянці кордону поза пунктами пропусків затримано більше 3700 таких осіб. Ще 1250 осіб зупинено в пунктах пропуску під час спроби виїхати за підробленими документами чи у інший незаконний спосіб.

Як повідомлялось, на воєнний період діє обмеження щодо виїзду за межі країни українських чоловіків віком від 18 до 60. Але ця норма має доволі широкий перелік винятків, і прикордонники забезпечують пропуск чоловіків виключно відповідно до норм чинного законодавства.

Виїзд груп дітей за кордон на оздоровлення здійснюється виключно за наявності згоди Нацсоцслужби - ДПСУ

На період дії на території України надзвичайного або воєнного стану виїзд груп дітей за кордон на оздоровлення та відпочинок здійснюється виключно за наявності згоди Національної соціальної сервісної служби України.

Про це сказав на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко

Він уточнив, що за наявності згоди Нацсоцслужби при поданні пакету документів до уповноваженого органу організаторам поїздки не потрібно здійснювати їх нотаріальне засвідчення. Це визначено Постановою уряду від 10 червня 2022 р. № 661. Такі зміни внесені для того, щоб можна було в короткі терміни забезпечити організований виїзд дітей на відпочинок за кордон, а також зробити цей процес контрольованим та безпечним і мати гарантії повернення їх в Україну.

Демченко пояснив, що вже безпосередньо на кордоні прикордонники під час виїзду групи перевірятимуть наявність таких документів: згоди Нацсоцслужби на виїзд групи дітей; списків групи дітей та супроводжуючих осіб, які виїжджають за кордон на оздоровлення та відпочинок за встановленою формою; також мають бути паспорт громадянина України для виїзду за кордон у дитини або свідоцтво про народження дитини; погодження службою у справах дітей згоди законних представників кожної статусної дитини на її виїзд за кордон на оздоровлення та відпочинок; заяви батьків на виїзд дитини за кордон, завіреної службою у справах дітей.

Такі зміни внесені для того, щоб можна було в короткі терміни забезпечити організований виїзд дітей на відпочинок за кордон, а також зробити цей процес контрольованим та безпечним і мати гарантії повернення їх в Україну, додав він.

Як повідомляв Укрінформ, Івано-Франківськ відправить на оздоровлення за кордон до 450 дітей з родин загиблих військових та учасників бойових дій.

Відео:

Video:

Замовити фото натисніть тут - Фотобанк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-