У Києві на дитячій залізниці знову курсує паровоз

У Києві на дитячій залізниці знову курсує паровоз

Фото
Укрінформ
На Київській дитячій залізниці після ремонту знову почав курсувати паровоз, збудований у 1951 році.

Як передає Укрінформ, про це акціонерне товариство “Укрзалізниця” повідомило у Телеграмі.

“Наразі це єдиний паровоз, який експлуатується на мережі дитячих залізниць. Цей паровоз має історичне та символічне значення. Саме він у 1953 році відкривав рух поїздів малою столичною магістраллю”, - ідеться в повідомленні.

Паровоз був збудований у 1951 році на заводі імені Карла Маркса у місті Бабельсберг (Німеччина). До Києва він був завезений як репарація після Другої світової війни.

У Києві на дитячій залізниці знову курсує паровоз. Фото: Укрзалізниця

Наприкінці 90-х років минулого століття паровоз вивели з експлуатації на дитячій залізниці та задіяли до організації ретропоїздок вузькоколійками України. У 2005 році локомотив повернули на дитячу залізницю.

Читайте також: У Києві розробили рекомендації щодо роботи ТЦ під час тривог

У 2021 році локомотив відправили на ремонт до локомотивного депо Сновськ у Чернігівську область. Навіть під час тимчасового захоплення російськими загарбниками Чернігівщини залізничники продовжували капітальний ремонт паровоза.

Як повідомляв Укрінформ, на початку червня у столиці розпочався літній сезон роботи Київської дитячої залізниці. Поїзди курсують з четверга по неділю. У будні - з 10:30 до 17:10, у вихідні - з 10:30 до 18:50.

Фото: Укрзалізниця

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-