росія прицільно б’є ракетами по цивільних об’єктах в Україні - цьому є підтвердження

росія прицільно б’є ракетами по цивільних об’єктах в Україні - цьому є підтвердження

Укрінформ
російська федерація здійснює прицільні ракетні удари по цивільній інфраструктурі в Україні.

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України повідомив у Телеграмі.

«Про проблеми точності ракет Х-22 відомо ще в срср. Тоді в їх ТТХ закладалася похибка у 500 м від цілі з компенсацією недоліку за рахунок потужності. Та війна в Україні показала, що похибка точності перевищує 500 м і досягає аж до 3 км», - зазначили у ЦПД.

Читайте також: У Кременчуку закінчили розбирати завали ТЦ «Амстор» - виявили 29 фрагментів тіл

З травня збройні сили рф почали випробувати Х-22 з метою з’ясування її ефективності, і за півтора місяці з'ясували, що дальність застосування ракет замість 600 км становить не більше 200 км. Саме на цій відстані Х-22 зберігає точність.

Тепер для ударів по Україні ворог використовує саме ці параметри: удар по Кременчуку здійснено з відстані 200 км, удар по Білгород-Дністровському здійснено зі 170 км.

Читайте також: росія вже випустила по Україні близько трьох тисяч ракет - Зеленський

Як зауважили у ЦПД, удари по цивільних об’єктах – це не помилки точності, а прицільний вогонь, метою якого є терор населення та керівництва України.

ЦПД просить українців під час повітряної тривоги слідувати до укриття та пам’ятати про правило 2 стін та 2 виходів.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство оборони Великої Британії у своєму оновленому огляді розвитку ситуації в Україні заявило, що російська армія продовжує застосувати «неточні» протикорабельні ракети повітряного базування для нанесення ударів по наземних цілях через, вочевидь, скорочення запасів високоточного озброєння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-