ЗМІ: Загарбники погрожують смертною карою ще двом британцям, які воювали на боці ЗСУ

ЗМІ: Загарбники погрожують смертною карою ще двом британцям, які воювали на боці ЗСУ

Фото
Укрінформ
Ще двом британцям, які воювали на боці українських Збройних сил і які зараз утримуються російськими військами на окупованій території на сході України, погрожують смертними вироками.

Про це пише британське видання Тhe Guardian, передає Укрінформ.

«Підтримувані росією прокуратури на окупованих територіях України висунули Ендрю Хіллу та Ділану Хілі звинувачення у «насильницькому захопленні влади» та проходженні «терористичної» підготовки», - йдеться у повідомленні.

Звинувачення викликали різку реакцію британського уряду.

Читайте також: На Запоріжжі загарбники погрожують населенню смертною карою - мер Мелітополя

«Ми засуджуємо використання військовополонених у політичних цілях і порушили це питання перед росією… Ми постійно контактуємо з урядом України щодо цих справ і повністю підтримуємо Україну в її зусиллях щодо їх звільнення», — йдеться в заяві речника МЗС Великої Британії.

У Amnesty International не вірять на справедливий вирок у так званій «днр».

«Шанси, що Хілі та Хілл отримають справедливий суд у «донецькій народній республіці» або в самій росії, вкрай малі… цей фіктивний судовий процес має бути негайно припинено», - сказав менеджер з реагування на кризи Amnesty International у Британії Крістіан Бенедикт.

Читайте також: Смертна кара для іноземців: генсек Ради Європи відреагував на вироки в окупованому Донецьку

Як повідомлялося, раніше «суд» створеної росією так званої «днр» засудив до страти трьох іноземних громадян, які брали участь у воєнних діях у складі української армії. Терористи звинуватили у «найманстві та діях, спрямованих на захоплення влади», громадян Великої Британії Шона Піннера й Ейдена Асліна та марокканця Брагіма Саадуна.

Генеральний секретар Ради Європи Марія Пейчинович Бурич рішуче засудила ці смертні вироки.

Фото: east2west news/SWNS

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-